Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Udvalget for Kundskab og Kultur tog hul på 2016

26.01.16 | Nyhet
Helsingfors
Photographer
Eivind Sætre/norden.org
Erhvervspraktik over Øresund, samarbejde med de nordiske idrætsforbund, studietur til Trondheim og en ny tv-pris – emnerne spændte vidt på Udvalget for Kundskab og Kultur i Nordens første møde i Helsingfors i år.

Johan Tiedemann, seniorrådgiver fra Greater Copenhagen and Skåne Committee, orienterede politikerne om udfordringerne med at få en mere integreret praktikordning mellem Sverige og Danmark i Øresundsregionen.

Nordisk Råd arrangerede i samarbejde med de nordiske idrætsforbund det første nordiske idrætspolitiske topmøde i september 2015 og som opfølgning på dette ønsker de nordiske idrætsforbund at fortsætte samarbejdet med Nordisk Råd og arrangere tilsvarende møder hvert andet år. Udvalget besluttede at opfordre Nordisk Ministerråd til at bidrage til afviklingen af fremtidige møder og skal vedtage et forslag på deres næste møde i april.

Udvalget for Kundskab og Kultur i Norden debatterede forslaget om en ny TV-pris og medlemmer var positivt indstillet overfor en sådan idé, men pointerede også, at det er nødvendigt at undersøge hvilken form og indhold en sådan pris skulle have. Politikerne besluttede derfor at indstille til Nordisk Råds præsidium at bede Nordisk Film og TV Fond om at undersøge muligheder og fordele ved enten at udvide den eksisterende filmpris til også at omfatte TV eller etablere en ny separat TV-pris.

Udvalget besluttede at tage på en studietur til Trondheim, hvor politikerne skal besøge forskellige institutioner og organisationer og se på oplæring og udsatte grupper, nordisk forskningssamarbejde, nordisk mad, kulturturisme og projektet ”Kulturell spaserstokk”.

Repræsentanter for Ungdommens Nordiske Råd deltog også på mødet med udvalget og orienterede dem om de resolutioner, der relaterer til Udvalget for Kundskab og Kultur i Norden.