Dokumentåtgärder
Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Norska.

Norden i Veckan - 2016-05-29

Nyheter

Grønt er bra – men er det bra nok?

2012-03-02

Er grønn vekst bare et nytt motebegrep for de rike, eller kan dette faktisk bedre tilværelsen for de fattige i verden? Bygg på den nordiske modellen for å skape bred enighet om en grønnere økonomi og grønn, inkluderende vekst, sier Norges miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. En ny global undersøkelse plasserer de nordiske landene på topp når det gjelder teknologisk innovasjon, noe som delvis også er et resultat av at de er konsensusbaserte samfunn, ifølge ministeren.

Vil CO-prising forverre klimakrisen?

2012-02-28

En ny rapport fra Nordisk ministerråd belyser de potensielle konsekvensene av å være i fronten i arbeidet for å dempe klimakrisen. Burde de nordiske landene ta ledelsen i kampen mot klimaendringer og øke sin karbonprising unilateralt? Eller vil dette bare føre til at industri med høye utslipp blir flyttet til andre deler av verden? Dette er kjernedilemmaet som blir drøftet i rapporten "Carbon Leakage from a Nordic Perspective".

Norden fikk skryt av FN-sjef

2012-03-01

Michelle Bachelet fra UN Women skrøt av de nordiske landenes likestillingspolitikk da hun deltok på Nordisk ministerråds seminar i FN onsdag 29. februar.

Ansøgningsfrist for mobilitetsprogammet for offentlig administration

2012-03-02

Tjenestemænd, og andet personale indenfor den offentlige sektor, som planlægger studierejser, praktikophold og netværksaktiviteter i den nordisk-baltiske region, kan forøge deres budget med støtte fra det nordisk-baltiske mobilitetsprogram for offentlig administration. Ansøgningsfristen er 30. marts.

Pressinfo: Nordiska rådet dryftar Arktisfrågor 21-23/3

2012-03-05

Nordiska rådet lyfter den kontroversiella frågan om en nordisk strategi för Arktisområdet vid sitt möte i Reykjavik den 21-23 mars. Vid mötet diskuteras också utvinning av olja i Arktis samt rekommendationer för ansvarsfördelning vid miljöolyckor.