Dokumentåtgärder
Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danska.

Thomas Larsen

Thomas Larsen er født 1964 og uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1988. Han er redaktør og politisk kommentator på Berlingske Tidende og en af de mest benyttede politiske analytikere i radio og tv i Danmark, bl.a. som fast tilknyttet kommentator på TV-Avisen, Danmarks Radio.

Han har tidligere arbejdet som medredaktør og kommentator på Berlingske Nyhedsmagasin samt været reporter på bl.a. Børsens Nyhedsmagasin, Morgenavisen Jyllands-Posten og Det Fri Aktuelt.

Thomas Larsen er forfatter og medforfatter til en række omtalte politikerbiografier og portrætbøger om bl.a. Poul Schlüter, Niels Helveg Petersen, Uffe Ellemann-Jensen, Auken dynastiet, Mogens Lykketoft og Anders Fogh Rasmussen, og han har desuden skrevet portrætbogen om stifteren af RCT/IRCT, Inge Genefke - Portræt af en ildsjæl. Han forelæser om politik og journalistik på læreranstalter og er kursusleder på Den Journalistiske Efteruddannelse, DJE, og er med i en tænketank på Center for Business and Politics på Copenhagen Business School. I 1995 blev han tildelt et Marshall Memorial Fellowship, og 1999-2000 var han John S. Knight Fellow på Stanford University i USA.

Danmark hjem til Norden
Thomas Larsen
2012-02-23
Der skal være mere og ikke mindre nordisk samarbejde, lyder det fra den nye danske minister for nordisk samarbejde, Manu Sareen. Han håber, at Norden får større gennemslagskraft i Europa.
Danmark skal – igen! - være grønt foregangsland
Thomas Larsen
2011-12-02
Den nye danske regering med socialdemokraten Helle Thorning-Schmidt i spidsen kan gå over i historien som en grøn regering. Et nyt energiudspil rummer tårnhøje ambitioner. Erhvervslivet er forsigtigt positivt – men frygter for konkurrenceevnen.
Nye trusler
Thomas Larsen
2011-10-27
Yderligtgående islamister er fortsat den største terrortrussel mod Danmark. Men efter tragedien i Norge er der kommet øget fokus på politisk radikalisme – både til højre og venstre.
September 2011: Optræk til regeringsskifte i Danmark?
Thomas Larsen
2011-09-13
Socialdemokraternes leder Helle Thorning-Schmidt er favorit til at vinde valget i Danmark torsdag den 15. september. Hun får en hård udfordring. Hun står i spidsen for et parti, der er på vej mod et skuffende resultat, og hun skal lede en usammenhængende koalition.
Sænkes grænsebommene om Danmark?
Thomas Larsen
2011-08-24
Med planerne om styrket grænsekontrol har Danmark trukket overskrifter i den internationale presse, udløst EU-kommissionens vrede og modtaget skarp kritik fra Tyskland. Ironisk nok var kontrollen tænkt som en vindersag.
Trængsel i ishavet
Thomas Larsen
2011-06-09
Med deltagelse af blandt andre USA’s udenrigsminister Hillary Clinton blev maj måneds topmøde i Arktisk Råd en manifestation af, at spillet om Arktis er blevet international storpolitik. Danmark er med – via Rigsfællesskabet med Grønland – og ruster sig til kampen om forekomsterne af olie og gas højt mod nord.
Dansk satsning på grøn vækst
Thomas Larsen
2011-04-07
De nordiske lande har i årevis satset på, at vækst og bæredygtighed ikke er hinandens modsætninger. I Danmark lægger to nye afgørende rapporter op til total uafhængighed af fossile brændsler og øget satsning på grøn vækst.
På vej mod en grøn fremtid
Thomas Larsen
2011-02-11
På tværs af partiskel er danske politikere enige om, at der skal satses massivt for at frigøre landet fra forurenende kul, gas og olie. Men transformationen til en grøn energiforsyning bliver en gigantisk udfordring.
Samarbejde styrker Norden i verden
Thomas Larsen
2010-12-06
Længe har det mest været ord, man brugte i skåltaler. Men i et nyt debatoplæg om Danmarks fremtidige udenrigs- og sikkerhedspolitik står det klart, at øget nordisk samarbejde er en af vejene til større international gennemslagskraft.
Unge må ikke stå på sidelinjen
Thomas Larsen
2010-10-07
Med et 360 graders eftersyn af den danske folkeskole og en reform af førtidspensions-systemet håber statsminister Lars Løkke Rasmussen på at kunne forhindre, at danske unge ender på samfundets sidelinje. Målet er, at flere unge får de nødvendige kundskaber i skolen, så de får uddannelse og job. Samtidig skal færre unge ende som førtidspensionister.
Giftig skattesag med dramatiske konsekvenser
Thomas Larsen
2010-08-19
Med Helle Thorning-Schmidt i spidsen stod Socialdemokratiet før sommerferien til at kunne vinde regeringsmagten i sikker stil. Siden har en giftig skattesag slået store skår af partiformandens troværdighed og givet regeringen med statsminister Lars Løkke Rasmussen chancen for at fastholde magten.
Dansk Folkeparti sætter dagsordenen
Thomas Larsen
2010-06-03
En genopretningsplan, som de næste år skal styrke dansk økonomi, rummer flere initiativer, som efter kritikernes mening er vendt direkte mod indvandrere. Men kritikken er spag, for Dansk Folkeparti har vundet kampen om udlændinge- og integrationspolitikken.
Banker - back to normal
Thomas Larsen
2010-04-14
Efter en turbulent tid er det ved at blive mere normale tilstande i den danske banksektor, som løsnes fra den massive statslige intervention efter finanskrisen. Tilbage står opgøret om direktørernes lønninger.
Fra København til Mexico
Thomas Larsen
2010-02-04
Mexico skal stå i spidsen for COP16 og forsøge at lande den ambitiøse globale klimaaftale, som faldt på gulvet i København. De kaotiske forhandlinger gav det danske værtskab alvorlige skrammer. I dag er kritikken af aftalen dog mildnet en smule.
Slaget om Afghanistan
Thomas Larsen
2009-12-17
Når det gælder dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik, står ét tema helt centralt: Hvor længe vil danskerne blive ved med at støtte Danmarks militære engagement i Afghanistan?
Fattig på muligheder
Thomas Larsen
2009-11-26
I dagens skandinaviske velfærdssamfund ser sociale konflikter anderledes ud end i fortidens klassedelte samfund. Alle får mad på bordet, og ingen lever på gaden. Men mange har ikke lige muligheder i livet.
Velfærden bliver svær at betale
Thomas Larsen
2009-10-21
Som en konsekvens af det økonomiske tilbageslag bliver det sværere at finansiere fremtidens velfærd. I Danmark kender politikerne udfordringerne. Og de kender en del af kuren. Men de tør ikke bruge recepten fuldt ud af angst for at skubbe vælgerne fra sig.
Fælles nordisk klima-offensiv
Thomas Larsen
2009-09-23
Fra hver sin platform spiller Danmark og Sverige en vigtig rolle i bestræbelserne på at få verdens nationer til at enes om en ambitiøs klima-aftale i København. Det har naturligvis aldrig været planlagt, men ved en historisk tilfældighed er Danmark og Sverige blevet tildelt ekstraordinært centrale roller i arbejdet med at samle verdens lande om en storstilet klimaaftale på decembers FN-topmøde i København.
Nye naboer i fjerne egne
Thomas Larsen
2009-08-26
Med klimaforandringerne i Arktis vil Danmark snart stå over for naboer, som med stigende intensitet vil efterforske mulighederne for transportruter og råstofudvinding, hvilket bliver mere og mere relevant i takt med, at ismasserne smelter.
Fodslæbende danskere
Thomas Larsen
2009-06-24
Ambitionen om at fjerne de danske EU-forbehold og føre Danmark helt ind i hjertet af Europa bliver sværere at opfylde for statsminister Lars Løkke Rasmussen. Efter valget til Europa Parlamentet står det klart, at danskerne gerne vil være med i EU. Men det skal være et EU, som ikke tiltager sig for meget magt.

Sök i Analys Norden