Dokumentåtgärder

Generalsekreterarens blogg

Som generalsekreterare för Nordiska ministerrådet ska jag bland annat bidra till att utveckla och stärka det nordiska samarbetet på uppdrag av de nordiska samarbetsministrarna. På generalsekreterarens blogg kan du följa det arbetet.
Det nordiske samarbeidet om helseberedskap styrkes
Dagfinn Høybråten
En ny avtale om helseberedskap sikrere bedre samarbeid mellom de nordiske landene når store ulykker eller katastrofer rammer befolkningen.
Nordens befolkning har talt: Det nordiske samarbeidet er et verdifullt samarbeid
Dagfinn Høybråten
Nordboerne mener at det nordiske samarbeidet er verdifullt i dobbel forstand: For det første er det veldig mange som mener at det er viktig. For det andre er det våre felles verdier som er den viktigste grunnen til samarbeidet. Det kommer frem i en spørreundersøkelse Nordisk ministerråd og Nordisk råd nylig har fått gjennomført.
Verdens mest integrerte region
Dagfinn Høybråten
Det å kunne bevege seg enkelt på tvers av grensene i Norden enten det gelder studier, jobb eller næring er viktig for innbyggerne.
På vei til Nordisk råds sesjon: Det nordiske samarbeidet i full vigør
Dagfinn Høybråten
Om få dager samles et stort antall nordiske parlamentarikere og ministre til Nordisk råds 69. sesjon i Helsingfors i Finland. I tre dager diskuterer de saker av felles interesse – alt fra miljø og bærekraft til kultur, innovasjon og utdanning.
Föräldraledighet, en nordisk exportsuccé
Dagfinn Høybråten
Att vi berättar om föräldraledigheten under FN:s högnivåvecka – det är ett bra mått på hur stark den internationella efterfrågan är på nordiska sanna historier.
Ny energi til det nordiske samarbeidet
Dagfinn Høybråten
Norden er i dag verdensledende i det grønne skiftet i energisektoren. Men vi kan ikke hvile på tidligere meritter, de største utfordringene ligger foran oss – ikke minst på tvers av sektorer. Parisavtalen og EUs planlagte energiunion fører til at en rekke store aktører investerer tungt i det grønne skiftet, og det innebærer at konkurransen øker i et tempo vi ikke har sett før.
Tillit – det nordiske gullet
Som generalsekretær i Nordisk ministerråd har jeg gleden av fortelle om Norden og det nordiske samarbeidet til mennesker fra store deler av verden. Responsen fra menneskene jeg møter har lært meg at det er særlig ett tema som alltid fasinerer; den tilliten vi har til hverandre i vår del av verden.
Nordiske løsninger på globale utfordringer
De nordiske statsministrene har et viktig budskap til verden: Vi kan oppfylle målene for FNs bærekraftsmål frem mot 2030 dersom vi samarbeider, for “Together We Are Stronger” – sammen er vi sterkere. Det er mottoet for det nordiske samarbeidet, og det er denne tenkemåten verden trenger for å overvinne vår tids globale utfordringer. Statsministrene ønsker å bidra til at de globale bærekraftsmålene kan nås, ved å dele de viktigste nordiske erfaringene og løsningene.
Lyckad integration, nyckeln till (nordisk) framgång
Dagfinn Høybråten
Flyktingar och invandrare uppfattas av många som en kostnad och ibland också en samhällelig belastning. Men som så ofta är det viktigt att man ser på saken med öppet sinne.
Nordiska värderingar kan göra enorm skillnad
Dagfinn Høybråten
 
Vi stärker det nordiska samarbetet – till förmån för medborgarna i Norden
Dagfinn Høybråten
 
Nordiska ministerrådet i en allt globalare värld
Dagfinn Høybråten
Vår tillvaro blir allt globalare. Det är en sanning som upprepas i allt fler sammanhang, och den gäller också för det nordiska samarbetet. Den präglade också i hög grad år 2015 för Nordiska ministerrådet; på gott och på ont.
Ta inte grannen för given
Dagfinn Høybråten
Över hela Norden firas Nordens dag den 23 mars med hissade flaggor och trevliga evenemang. Dagen ger god anledning att reflektera över samarbetet. För det är med de nordiska grannländerna som med grannar i allmänhet. Vi tar dem för givna tills vi behöver dem som mest.
Trygge byer bygges med tillit
I de senere årene har våre verdier blitt utfordret av en serie angrep fra voldelige ekstremister, både i de nordiske landene og i verden for øvrig. Vi vil ikke at våre byer skal utsettes for vold og hat eller at våre innbyggere skal leve i frykt.
Vi har ingen ungdommer å miste
Her om dagen kunne jeg lese følgende overskrift i den danske avisen Politiken: «Tv- serien’Skam’ får alle til at føle sig som 16-årige piger». Nå kunne man kanskje tenke seg overskriften viste til en tilstand av lykke, men en av de mange positive kvalitetene til denne norske suksess-serien er at den viser et bilde av de utfordringene mange unge opplever i overgangen til voksenlivet.
Why Nordic Matters!
I dag åpner Nordic Matters - den største nordiske kunst- og kulturfestival i Storbritannia noensinne – på Southbank Centre i London. Kulturinstitusjonen er en av Englands største med over 26 millioner gjester sii fjor og i hele 2017 får det britiske publikum nå mulighet til og oppleve alt fra Mummitroll, «fika» og sauna til nordisk kunst, litteratur, dans, design, mat, teater, debatter og musikk!

Kontakt

Helena Johansson
Telefon: +4521717129
E-post:

Nyheter

Dagfinn Høybråten