Nordic Matters slutter med stil

19.12.17 | Nyhed
The Great Nordic Feast på Southbank Centre i London
Photographer
Tina Stafrén
En storstilet ABBA SuperTroupers musikalsk rejse med den legendariske svenske popgruppe afslutter dette års nordiske festival Nordic Matters på Southbank Centre i London. Festival centret på bredden af Themsen har stået i Nordens tegn i hele 2017 og det har været en stor succes.

The Great Nordic Feast

Den 20.-22. oktober dannede Southbank Centre rammen om The Great Nordic Feast, der var den første og største fejring af nordisk mad i London med deltagelse af 30 af de bedste kokke og bagere fra 10 lande i Norden. Eventen tiltrak omkring 1500 personer til nogle meget intime oplevelser, hvor gæsterne så kokkene og bagerne tilberede maden over åben ild midt på Southbank Festival Terrace med udsigt til Themsen. Begivenheden fik også meget stor medial opmærksomhed og har nået ca. 120 mio. modtagere. Bag eventen stod de fem nordiske Visit organisationer i Storbritannien.

However Low the Sun

På årets korteste dag, Vintersolhverv, den 21. december har den danske kunstner Kirsten Bertelsen lavet en lydinstallation i Greenwich Park i London med de fem nordiske ambassadørers yndlingsgodnatsange. Kirkesangere fra hvert af de nordiske lande har indspillet sangene, som bliver afspillet i Greenwich Park på det, sted hvor Greenwich Meridian krydser og skiller den britiske og europæiske tidszone. Sangene kan høres ved solnedgang som en fjern hilsen fra de nordiske lande til Storbritannien. Godnatsange er nogle af de ældste sange i den nordiske folkesangs tradition og er blevet sunget fra kvinder til børn i århundreder. 

Både 'The Great Nordic Feast' og 'However Low the Sun' er støttet Nordisk Ministerråds pulje til profilering af Norden #The Nordics

Nordic Matters er kunst- og kulturfestival på Southbank Centre i London, som har varet hele 2017 og er støttet af Nordisk Ministerråd.