Nordens välfärdscenter söker en seniorrådgivare/projektledare

Nordens välfärdscenter är en institution under Nordiska ministerrådet och bidrar till utveckling av välfärdsområdet. Vi stödjer de nordiska länderna samt Färöarna, Grönland och Åland genom att ta fram aktuell kunskap och sprida den till våra målgrupper, bland annat beslutsfattare, myndigheter, forskare och intresseorganisationer.

Nu söker vi en seniorrådgivare/projektledare till vårt kontor i Stockholm eller Helsingfors. Du kommer att arbeta med olika projekt inom ramen för Nordens välfärdscenters verksamhetsområden, t.ex. funktionshinder, barn och unga och folkhälsa. Du samarbetar med övriga projektledarkollegor och tätt ihop med kommunikatörer.

Vi söker dig som:
 • har en akademisk utbildning med relevant samhällsvetenskaplig inriktning
 • har erfarenhet av arbete med frågor som välfärdsfrågor på nationell och/eller internationell nivå och har erfarenhet av en politiskt styrd organisation
 • har erfarenhet av forskning- och utvecklingsfrågor inom välfärdsområdet
 • har en god förmåga att bygga relationer och skapa förtroende då alla våra projekt bygger på internationellt samarbete
 • har gott omdöme, ett flexibelt förhållningssätt och en god samarbetsförmåga
 • har en god förmåga att självständigt planera, samordna och driva processer
 • är initiativrik och resultatinriktad och har erfarenhet av projektledning med budgetansvar
 • är bra på att förmedla ditt budskap både muntligt och skriftligt på ett av de skandinaviska språken samt på engelska 

Dina uppgifter blir främst att:
 • utforma projektförslag tillsammans med nationella aktörer, experter och intresseorganisationer
 • leda och genomföra projekt samt koordinera nordiska nätverk
 • arrangera nordiska möten, seminarier och webbinarier
 • utveckla nordisk kunskap inom Nordens välfärdscenters olika verksamhetsområden  

Det ingår resor i tjänsten, framför allt inom Norden.

Villkor: Lön enligt överenskommelse. Anställningen avser heltid vid kontoret i Stockholm eller Helsingfors. Du anställs på ett nordiskt kontrakt med en första anställningsperiod på två år med möjlighet till förlängning. Den sammanlagda anställningstiden kan högst omfatta åtta år. Provanställning kan vara aktuellt.

Medarbetare som rekryterats från ett annat land har rätt till kompensation för kostnader i samband med etablering och flytt samt till ett månatligt utlandstillägg. I övrigt tillämpar Nordens välfärdscenter samma regler som statligt anställda har i det landet där personen placeras. Statsanställda har rätt till tjänstledighet för att arbeta vid Nordens välfärdscenter.
Vi har som ambition att ha personal från alla nordiska länder. Vi rekryterar personal från hela Norden och strävar efter att vara en inkluderande och jämlik arbetsplats.

Om du har frågor kring en eventuell flytt inom Norden och vill prata med någon innan du skickar en ansökan kan vi ordna så att du får prata med medarbetare hos oss som har sådana erfarenheter. Skicka ett e-postmeddelande så förmedlar vi kontakt.

Sista ansökningsdatum: 16 april 2021

Ansökan kan skrivas på svenska, norska eller danska.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Frågor om anställningen kan ställas till direktör Eva Franzén +46 76 8935726, eva.franzen@nordicwelfare.org, verksamhetsledare Kai Koivumäki +46 721572817, kai.koivumaki@nordicwelfare.org eller verksamhetsledare Helena Lohmann +358 40 6722057.

Se www.nordicwelfare.org för mer information.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
 

Information

Titel

Nordens välfärdscenter söker en seniorrådgivare/projektledare

Organisation

Nordens välfärdscenter

Stad

Stockholm eller Helsingfors

Ansökningens sista datum

2021-04-16 23:59