Kommunikasjonsrådgiver / Senior kommunikasjonsrådgiver

Vi søker en entusiastisk og initiativrik kollega med bred erfaring fra arbeid med digital kommunikasjon. Du vet hvordan man skaper attraktivt innhold på nettet og i sosiale medier, du er kreativ og kan bidra til å styrke kommunikasjonen om nordisk innovasjonsarbeid.

Nordic Innovation er en organisasjon under Nordisk ministerråd og et viktig instrument for det nordisk samarbeidet om å implementere Nordisk ministerråds visjon 2030 - Norden skal være verdens mest bærekraftige og integrerte region innen 2030. Nordic Innovation skal bidra til at Norden blir en foregangsregion for bærekraftig vekst og jobbe for å fremme entreprenørskap, innovasjon og konkurransekraft i nordisk næringsliv.

Nordic Innovations kommunikasjon kjennetegnes av:
 • Tydelighet og politisk relevans
 • Kompetanse og målrettet strategi
 • Åpenhet og vilje til dialog

Som en del av vårt kommunikasjonsteam vil du jobbe med å planlegge og produsere innhold i ulike formater i nært samarbeid med våre innovasjonsrådgivere. En av dine hovedoppgaver er å være vår webredaktør, som innebærer at du er ansvarlig for nettstedets struktur og innhold, analyse, oppfølging og utvikling. Du kommer blant annet til å produsere, redigere, organisere og designe digitalt innhold som tekst, bilder, grafikk og/eller video til våre digitale kanaler og nyhetsbrev. Du vil også jobbe med våre seminarer og arrangementer og samarbeide med webleverandører og kommunikasjonsbyråer. Du er i tillegg en ressurs som støtter andre ansatte i kommunikasjonsspørsmål.

Det er viktig at du har erfaring med å jobbe fleksibelt og synes det er like morsomt med planlagt kommunikasjonsinnsats som å takle nye oppgaver på kort varsel.

Personlige egenskaper:
 • Erfaring fra kommunikasjonsarbeid med fokus på å skape attraktivt innhold på nett.
 • Du er fleksibel og trives med å jobbe selvstendig og i et høyt tempo.
 • Du er komfortabel med å holde dialogen både internt og med eksterne leverandører. Som person er du grundig, detaljorientert og strukturert.
 • Du er en dyktig skribent med interesse for web og grafisk design.
 • Som skribent tilpasser du tonen og teksten til kanal og målgruppe. Du er også vant til å jobbe med film og fotografering.
 
Ønsket kompetanse:
 • Du har høyere utdannelse innen kommunikasjon, journalistikk, markedsføring eller lignende. Lang og relevant erfaring kan kompensere for utdanningskravet.
 • Du har en veldig god forståelse av og profesjonell erfaring med digital kommunikasjon. Du har erfaring innen fotografering, bildebehandling og videoredigering.
 • Du er vant til å bruke Adobe. Du har veldig gode analytiske ferdigheter og erfaring med analyseverktøy som Google Analytics, Google Search Console og andre webanalyseverktøy.
 • Du er flytende i minst ett skandinavisk språk (svensk, dansk eller norsk) og har meget god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på engelsk.
 • Du har høy arbeidskapasitet og evne til å jobbe selvstendig, målrettet, strukturert og nøyaktig.
 
Vi tilbyr deg:
* en utfordrende og variert stilling hvor du får bruke din kommunikasjonskompetanse
* et internasjonalt arbeidsmiljø i Oslo sentrum med hyggelige kolleger fra alle de nordiske landene
* gode velferdsordninger, muligheter for faglig og profesjonell utvikling og medlemskap i Statens pensjonskasse

I tråd med Nordisk ministerråds retningslinjer ansettes det på åremål for fire år med mulighet for forlengelse i ytterligere fire år. Statsansatte har krav på permisjon for å arbeide i Nordic Innovation. Arbeidsstedet er Oslo, og medarbeidere som rekrutteres fra et annet land enn Norge vil få kompensasjon i forbindelse med flytting til Oslo. Vi etterstreber en balanse når det gjelder alder, kjønn og nasjonalitet. Lønn etter avtale.

Information

Tittel

Kommunikasjonsrådgiver / Senior kommunikasjonsrådgiver

Organisasjon

Nordisk innovation

By

Oslo

Søknadsfrist

01.11.2021 23:59

Kontaktpersoner

Kommunikasjonssjef Lena Henriksson +47 91138654 l.henriksson@nordicinnovation.org
HR Haukur Stefánsson + 47 930 55131 h.stefansson@nordicinnovation.org