Indholdet er ikke tilgængeligt på dit valgte sprog. Vi viser det istedet på Norwegian Bokmål.

Det nordiske samarbeidet på Ungdommens Folkemøde NORD

UFN
Photographer
ufm-nord.org

GARAGEN, URBAN 13

Nordisk ministerråd vil være til stede på Ungdommens Folkemøde NORD i København 21.–22. april. Gjennom tre arrangementer vil vi rette søkelyset mot saker som er viktige for nordiske ungdommer, slik som den nordiske identiteten og rollen, krigen i Ukraina og vold i digitale samfunn.

Generalsekretær i Nordisk ministerråd, Karen Ellemann, og dansk minister for samarbeid, Louise Schack Elholm, vil åpne festivalen. 

Ungdommens Folkemøde NORD

Ungdommens Folkemøde NORD er en nordisk demokratifestival som finner sted på URBAN 13 i Nørrebro 21.–22. april, der nordiske ungdommer gjennom workshops, kreative uttrykk og dialog deler erfaringer og inspirasjon på tvers av regionen. I to dager vil beslutningstakere, organisasjoner og aktivister ta for seg noen av de demokratiske utfordringene i Norden. Festivalen er rettet mot å styrke den demokratiske selvtilliten til nordiske ungdommer og kickstarte det sosiale og kulturelle fellesskapet i Norden. Det er gratis å komme inn på festivalen, så bli med!

21.–22. april 

URBAN 13, Bispeengen 20, 2000 Frederiksberg

Arrangementer

Fredag 21.4. kl. 16.30–17.15 - The Andrew Tate Effect: Is Cyber Violence Trending?

Bli med når den islandske fortatteren, foredragsholderen og aktivisten Thordis Elva og den danske psykologen Stine Helding Rand viser vei gjennom de mørke korridorene med kjønnsbasert vold på nettet og farene knyttet til det – både for kvinnene som blir offer for denne volden, men også for de unge mennene som denne typen innhold er rettet mot. Arrangementet vil bli holdt på engelsk.

Lørdag 22.4. kl. 14.00–14.45 – Women in War: How is the war in Ukraine affecting youth?

Hvordan er det å være ung i krigstid? Krigen i Ukraina sett gjennom øynene til unge kvinner fra Ukraina, Russland og Belarus som bor i Norden. Tre kvinner møtes for å dele sine historier og snakke om hvordan krigen i Ukraina påvirker unge menneskers liv og håp for fremtiden. De vil kaste lys over særlige utfordringer for unge mennesker som følge av krigen, i tillegg til å lede en samtale om hvordan vi alle kan leve fredelig sammen. Arrangementet vil bli holdt på engelsk.

Lørdag 22.4. kl. 15.15–16.00 – The Nordic Youth Council: Why be Young and Nordic?

Skam (serien), NATO og Kalmarunionen. Why be Young and Nordic? Bli med Ungdommens nordiske råd og diskuter nordisk kultur og identitet samt Nordens rolle i verden – nå og i fremtiden.

Nordregio på Ungdommens Folkemøde NORD

Nordregio og prosjektet Sustainable Living vil også være til stede på festivalen. Med finansiering fra Sustainable Living vil fire ungdomsorganisasjoner delta og fremme ulike aspekter ved bærekraft på arrangementet.

ReGeneration 2030

Du har kraft til å kjempe for en bedre fremtid!

Vi trenger samlet ungdomskraft for systemendring, og ReGeneration 2030 vil hjelpe deg med å finne en rolle i bærekraftsbevegelsen som passer for deg. Lær mer om konkrete tiltak, finn ut mer om ungdomsorganisasjoner for bærekraft i ulike regioner, og bli med på å skape et interaktivt kunstverk i containeren for å vise ditt engasjement i å bekjempe klimaendringene sammen.

Besøk containeren: Fredag 14–10 og lørdag 13–19, temaområdet Sustainability & Future.

Hør innleggene: Fredag 21. april kl. 17–17.30, Sustainability & Future-scenen.

 

Tænketanken Frej

Kan vi på den ene siden være klimahelter som viser vei, og samtidig være noen av dem som belaster planeten mest?

Tænketanken Frej fokuserer på matforbruk og endringer i matkultur blant unge mennesker. Er det egentlig opp til den enkelte å gjøre en forskjell, eller er det opp til systemet og politisk regulering å forandre verden? Paneldebatten på scenen engasjerer en rekke representanter og involverer tilhørerne.

Du kan komme innom containeren for å prøve grønnsaksbingo, smake på plantebaserte drikkealternativer og få vite mer om deres klimaavtrykk.

Besøk containeren: Fredag 14–10 og lørdag 13–19, temaområdet Wellbeing & Creativity.

Hør innleggene: Fredag 21. april kl. 15,15–17.30, Wellbeing & Creativity-scenen.

 

Future Minds

Ungdomsmakt – verdens beste sjanse til tilfriskning

Globale samarbeid er et avgjørende spørsmål og den kanskje viktigste satsningen for bærekraft i vår tid. Verden trenger endring, som bare kan bli radikal nok med utgangspunkt i samarbeid – det er det som vil diktere sammenbruddet eller gjennombruddet for vår egen og fremtidige generasjoner. Men for at ingen skal bli hengende etter, må vi se mer rettferdighet og solidaritet mellom generasjonene og ikke bare skape muligheter, men også reelle strukturer som de unge kan delta i. I dette interaktive foredraget skal vi undersøke hvordan vi kan styrke de sosiale kontraktene og oppnå resultater for bærekraftig endring samtidig som ungdommer inviteres uten å pålegge dem det ytterste ansvaret for vår allerede usikre fremtid.

Hør innleggene: Søndag 22. april kl. 16.30–17.00, Identity & Equality-scenen.

 

Nordic Pioneers

Nordic Pioneers vil fremheve betydningen av ungdommers engasjement i sivilsamfunnet og demokratiet samt betydningen av kvinnelig representasjon i STEM-feltene (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Noen av de siste to årenes finalister fra Nordic Pioneers vil også være til stede og bringe opp de kreative løsningene de har funnet på nordiske samfunnsspørsmål.

Besøk containeren: Fredag 14–10 og lørdag 13–19, temaområdet Identity & Equality.

Det er mange flere muligheter til å delta og engasjere seg i programmet for Ungdommens Folkemøde NORD. Du finner mer informasjon på det offisielle nettstedet: