Nordiska rådet söker en studentmedarbetare

Nordiska rådets sekretariats huvuduppgift är att stötta parlamentarikerna i deras arbete och därmed vidareutveckla de politiska och kulturella banden mellan Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige och med Färöarna, Grönland och Åland. Arbete innebär resor såväl inom som utanför Norden. Du blir en del av en spännande och levande organisation.
 
Vi söker en studentmedarbetare med fokus på administrativa och praktiska uppgifter till vårt sekretariat i Köpenhamn.
 
Arbetsuppgifterna kommer i huvudsak vara följande:
 
Administrativa arbetsuppgifter och sådant som rör planering och logistik av möten/event/konferenser. I denna roll arbetar du nära vår avdelningskoordinator.
 
Just nu har vi många virtuella möten så du ska gärna vara intresserad av att lära dig det tekniska men du behöver inte ha särskilda förkunskaper.
 
Du ska vara beredd att rycka in när vi är ute och reser. Du ska ha ordning och reda och gärna kunna ta egna initiativ.
 
Intresse för politik är en klar fördel.
 
Vi söker en student som för tillfället är registrerad vid ett universitet eller en högskola och har ett par år kvar av sin studietid. Du som ansöker ska gärna ha erfarenhet politiskt arbete eller administrativa uppgifter, du ska vara van att arbeta i Word och Excel, samt ha goda språkkunskaper i något av de nordiska språken och engelska. Det är viktigt att du är ansvarsfull och noggrann, och vi ser även gärna att du är flexibel, serviceinriktad och bra på att formulera dig i både tal och skrift.
 
Vi uppmanar studenter från alla nordiska länder att ansöka till tjänsten. Arbetstiden är 10 – 15 timmar i veckan, gärna fördelat under två specifika dagar. Tjänsten är en timanställning utan betald lunch. Arbetsspråken på sekretariatet är danska, norska eller svenska men vi ser gärna någon med finsk eller isländsk bakgrund.
 
Tjänsten önskas tillsättas senast per den 1 november 2020.

Närmare information om tjänsten fås av den administrativa chefen, Johan Tiedemann, +4524699450 eller avdelningskoordinator Liv Söderberg-Strandberg, @norden.org.
 
Du kan läsa mer om Nordiska rådet på www.norden.org.
 
Sista datum för ansökan är tisdagen den 29 september (Observera att ansökningsportalen stänger vid midnatt lokal dansk tid).

 
 

Information

Titel

Studentmedarbetare

Organisation

Nordiska rådets sekretariat

Stad

Köpenhamn

Ansökningens sista datum

2020-09-29 23:59

Jobb kategori

Studentmedhjälpare

Kontaktpersoner

Närmare information om tjänsten fås av den administrativa chefen, Johan Tiedemann, +4524699450 eller avdelningskoordinator Liv Söderberg-Strandberg, livsod@norden.org