Nordens välfärdscenter söker projektledare inom verksamhetsområdet folkhälsa

Nordens välfärdscenter, en institution inom den sociala sektorn i det nordiska samarbetet under Nordiska ministerrådet, söker en projektledare med fokus på folkhälsa, till vårt kontor i Helsingfors. Vi är ett kunskaps- och samarbetsorgan med uppdrag att bidra till utveckling på välfärds- och folkhälsoområdet.

Till dina arbetsuppgifter hör att leda och driva projekt, aktiviteter och nätverk inom främst folkhälsoområdet, framför allt inom området icke-smittsamma sjukdomar. Du jobbar ihop med andra projektledarkollegor och även tätt ihop med kommunikatörer.

Vi söker dig som:
 • har akademisk utbildning med relevant inriktning. Det är meriterande att ha erfarenhet av att arbeta tillsammans med forskare, egen forskning och/eller utveckling av en evidensbaserad praktik
 • är initiativrik och resultatinriktad och har erfarenhet av projektledning med budgetansvar
 • har en god förmåga att självständigt planera, samordna och driva processer och bygga goda relationer
 • är bra på att förmedla ditt budskap både muntligt och skriftligt på ett av de skandinaviska språken samt på engelska  
 • har god förståelse för kraven på arbete i en politiskt styrd organisation samt gärna erfarenhet av tvärsektoriellt arbete inom flera välfärdspolitiska områden
 • kan skapa förtroende hos olika myndigheter/organisationer då våra projekt drivs i samarbete med andra aktörer i de nordiska länderna
 • har erfarenhet av att ha arbetat nordiskt eller på annat sätt med internationella frågor
 • har gott omdöme, ett flexibelt förhållningssätt och mycket god samarbetsförmåga

Dina uppgifter blir främst att:
 • planera, leda och genomföra relevanta projekt samt driva och koordinera såväl nordiska expertnätverk som forskarnätverk
 • utforma projektförslag tillsammans med nationella aktörer, experter och intresseorganisationer
 • arrangera nordiska expertmöten och seminarier
 • utveckla nordisk kunskap inom Nordens välfärdscenters verksamhetsområden, företrädesvis inom folkhälsa

Det ingår resor i tjänsten, framförallt inom de nordiska länderna. Välkommen med din ansökan – det går bra att skriva den på något av de skandinaviska språken.

Sista ansökningsdatum: 2020-11-02

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Villkor: Lön efter avtal. Anställningen avser heltid vid kontoret i Helsingfors. Du anställs på ett nordiskt kontrakt med en första anställningsperiod på fyra år med möjlighet till förlängning med högst fyra år. Nordens välfärdscenter tillämpar samma regler som för statligt anställda i Finland.

Statsanställda i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta vid Nordens välfärdscenter. Medarbetare som rekryteras från annat land än Finland har rätt till kompensation i samband med etablering, samt till flyttkostnader. Vi är en arbetsplats som eftersträvar mångfald och en jämn balans vad gäller ålder och kön och har som ambition att ha personal från samtliga nordiska länder.

Frågor om anställningen kan ställas till direktör Eva Franzén +46 768935726, Eva.Franzen@nordicwelfare.org eller verksamhetsledare Helena Lohmann +358 40672 2057,  Helena.Lohmann@nordicwelfare.org.

Om du har frågor kring en eventuell flytt inom Norden och vill prata med någon innan du skickar en ansökan kan vi ordna så du får prata med medarbetare hos oss om har sådana erfarenheter. Skicka ett e-postmeddelande så förmedlar vi kontakt.

Om oss
Nordens välfärdscenter anpassar sin verksamhet efter de utmaningar som välfärdssamhället står inför. Vi stödjer de nordiska länderna genom att ta fram aktuell kunskap och sprida den till våra målgrupper, framför allt till tjänstemän vid departement och myndigheter i de nordiska länderna samt Färöarna, Grönland och Åland. På Nordens välfärdscenter är vi sammanlagt är cirka 20 anställda och vi har kontor i Stockholm och i Helsingfors.

Se www.nordicwelfare.org för mer information.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

Information

Titel

Projektledare folkhälsa

Organisation

Nordens välfärdscenter

Stad

Helsingfors

Ansökningens sista datum

2020-11-02 23:59