Nordiska ministerrådet söker en översättningsrådgivare med isländska eller finska som modersmål

Tolknings- och översättningsenheten på Nordiska rådets och Nordiska ministerrådets gemensamma kommunikationsavdelning söker en översättningsrådgivare.
 
Tolknings- och översättningsenheten har fem anställda, varav en fungerar som arbetsledare. Enheten är en del av kommunikationsavdelningen som leds av en kommunikationschef. Enheten har huvudansvaret för översättning och tolkning mellan de nordiska språken såväl vid Nordiska rådet som vid Nordiska ministerrådet.
 
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att omfatta:
 • Ansvar för praktisk administration och koordinering av bl.a. enhetens flerspråkiga översättningsuppdrag
 • Översättning från danska, norska och svenska till modersmålet och korrekturläsning av texter
 • Kvalitetsgranskning av publikationer genom korrekturläsning och teknisk layoutgranskning
 • Kontakter och korrespondens till enhetens underleverantörer och uppdragsgivare
 • Ansvar för enhetens översättningsverktyg, internt och externt
   
Du är den perfekta kandidaten om:
 • Du är flexibel och positiv. Du kommer att arbeta tätt ihop med fyra kollegor i tolknings- och översättningsenheten och andra medarbetare på kommunikationsavdelningen, vilket förutsätter en god samarbetsförmåga samtidigt som du måste kunna arbeta självständigt.
 • Du har förmåga att hålla igång flera saker samtidigt och är trygg även under hård press.
 • Ditt modersmål är isländska eller finska och dessutom har du utmärkta kunskaper i ett av ministerrådets tre arbetsspråk – danska, norska eller svenska. Det är meriterande om du har goda kunskaper i engelska.
 • Du är bra på att kommunicera såväl skriftligt som muntligt på dina arbetsspråk.
 • Du har akademisk utbildning som vi bedömer relevant och erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter från t.ex. en översättningsbyrå.
 • Du har gedigna IT-kunskaper. Vi använder MemoQ i vårt dagliga arbete, och du bör ha erfarenhet av det eller ett annat översättningsverktyg. Dessutom värdesätter vi om du har erfarenhet av ett ekonomisystem samt uppdatering av intranät- och webbsidor.
 • Du har ansvarskänsla och även intresse för att arbeta i en politisk organisation.
 • Du är nyfiken och öppen inför nya utmaningar i ditt arbete.
 
Som medarbetare på Nordiska ministerrådets sekretariat förväntas du arbeta efter våra kärnvärden för medarbetarskap som syftar till att tydliggöra de värden som ska prägla medarbetarskapet. Våra kärnvärden för medarbetarskap hittar du som centrala kvalifikationer här.
 
Arbeta i en internationell miljö med motiverade medarbetare från hela Norden
Vi erbjuder ett utvecklande och meningsfullt arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Våra anställningskontrakt är tidsbegränsade till fem år, med möjlighet till förlängning med ytterligare högst tre år. Vi erbjuder speciellt stöd för etablering till dem som flyttar till Danmark på grund av anställningen. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta hos oss.
 
Se mer om En karriär i det nordiska samarbetet, samt en Kortfilm om relocation service.
 
Världens mest hållbara och integrerade region
De nordiska statsministrarna har fastställt en vision för det nordiska samarbetet fram till 2030. Vision är att Norden ska vara världens mest hållbara och integrerade region till 2030. Visionen har stort fokus på grön omställning och en konkurrenskraftig nordisk region. Den rådgivare som vi nu söker ska arbeta med detta. Visionen understöttas av en handlingsplan med 12 centrala mål for perioden 2021–24.
 
Nordiska ministerrådet är tillsammans med Nordiska rådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet består av tre sakansvariga avdelningar samt generalsekreterarens kontor, en kommunikationsavdelning och en avdelning för HR, administration och juridik samt en ekonomiavdelning. Nordiska ministerrådets sekretariat ligger i Nordens Hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska rådets sekretariat och Nordiska kulturfondens sekretariat, och har omkring 130 anställda.
 
För mer information se www.norden.org.
 
Vi ser fram mot din ansökan
Om du vill veta mera, kan du kontakta Þór Jónsson arbetsledare (på isländska) +45 60 39 42 54 torjon@norden.org eller Sanna Oksanen seniorrådgivare (på finska) +45 60 39 42 24 sanoks@norden.org. Önskar du veta mer om anställningsvillkor kan du kontakta hr@norden.org.
 
Vi önskar att du tillträder tjänsten pr. 1 januari 2022 eller snarast möjligt därefter. Ladda upp din ansökan på ett skandinaviskt språk senast 28 september 2021.
 

Information

Titel

Översättningsrådgivare med isländska eller finska som modersmål

Organisation

Nordiska ministerrådets sekretariat

Stad

Köpenhamn

Ansökningens sista datum

2021-09-28 23:59

Anställningsvillkor

Nordiska villkor

Jobb kategori

Rådgivare

Kontaktpersoner

Om du vill veta mera, kan du kontakta Þór Jónsson arbetsledare (på isländska) +45 60 39 42 54 torjon@norden.org eller Sanna Oksanen seniorrådgivare (på finska) +45 60 39 42 24 sanoks@norden.org. Önskar du veta mer om anställningsvillkor kan du kontakta hr@norden.org.