428. Christian Juhl (Presentation)

Information

Speech type
Presentation
Speech number
428
Speaker role
Nordisk Grøn Venstre
Date

Tak. Det handler i princippet om det hele, men selvfølgelig med udgangspunkt i Kontrolkomitéen. Jeg synes, at vi er nødt til at sige en stor tak for Kontrolkomitéens vigtige, nødvendige og gode arbejde. Efter min mening er Kontrolkomitéen et meget, meget vigtigt element i vores arbejde for at sørge for, at vi bevarer vores gode ry og rygte i Nordisk Råds samarbejde.

Jeg er altid - i de ti år, jeg har været med - gået glad hjem fra Nordisk Råds møder, uanset om det var i udvalg, præsidiet eller sessionerne, fordi vi har lavet mange gode ting og vi har nydt stor, stor respekt i befolkningerne. Men i det sidste halvandet år er jeg gået hjem og har været ked af det og været gal og nogle gange nervøs, fordi tingene ikke var i orden; fordi økonomien ikke var i orden. Jeg troede, at vi nok ville klare i løbet af en måned at få det hele på plads, men det viste sig jo på næsten hvert møde, vi har haft, at der var nye problemer, vi skulle tage stilling til.

Det er ikke meningen med Nordisk Råds arbejde, at vi skal sidde og tage sådan nogle problemer op. Det, som vi har set det sidste halvandet år, bør slet ikke eksistere i Nordisk Råds sammenhæng. Derfor er jeg også glad ved, at Kontrolkomitéen og generalsekretæren og direktøren har taget så hårdt fat, som de har. Og jeg er rigtig glad ved at se rapporten fra Kontrolkomitéen - med både institutionsbesøgene, granskningen, at man har kigget på regler for partier og støtte, spørgeundersøgelsen, dialogen mellem Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd og altså den store rapport.

Tak skal I have for det. Og jeg håber, at vi nu er ved et punkt, hvor vi vender om og igen bygger op, sådan at vi kan få styrket tilliden til vores organisation og vores gode samarbejde. For er der noget, der kan ødelægge vores omdømme, så er det, når økonomien ikke er i orden - og der er det så vigtigt, at vi har en enhed som Kontrolkomitéen, som netop laver et godt stykke arbejde for os. Tak for det.