Nordiska samarbetet söker en seniorrådgivare till kommunikation

Är du kommunikationsexpert? Det nordiska samarbetet behöver dig!
 
Är du en erfaren och flexibel kommunikatör, med goda samhälls- och mediekontakter och kunskap om politik? Är du den som hittar nya kreativa vägar för kommunikation? Talar och skriver du flytande ett eller flera av de skandinaviska språken? Då är du kanske den person vi söker.

Blir du vår nya kollega så kommer du i första hand att jobba med Nordiska rådets ärenden, men du sitter fysiskt i Nordiska rådets och Nordiska ministerrådets gemensamma kommunikationsavdelning och jobbar i nära samarbete med hela teamet.

Vi vill att du har erfarenhet av politisk kommunikation och inblick i parlamentariskt arbete. Nätverk inom politik och media i Norden är också ett plus.
Arbetet är både strategiskt, rådgivande och operativt. 

Arbetsinnehåll
Ditt jobb går ut på att hitta vägar för att på bästa möjliga sätt nå ut med budskap och resultat som det nordiska samarbetet generar. Du blir en del av ett spännande samarbete och kommer bland annat att få ansvar för kommunikationen från det årliga nordiska politiska toppmötet, Nordiska rådets session.

Kvalifikationer
Vi söker en kommunikatör med dokumenterad och flerårig erfarenhet av strategisk och politisk kommunikation, mediehantering samt gärna arbete i en internationell miljö. Relevant akademisk utbildning krävs.
 
Du är professionell och rör dig lika smidigt på sociala medier som i traditionella forum. Du arbetar strukturerat och målinriktat i tätt samarbete med kollegor och externa samarbetspartners. Vi kräver goda språkkunskaper i minst ett av ministerrådets och rådets tre arbetsspråk (danska, norska eller svenska), samt kunskaper i engelska.

Observera att för anställning krävs medborgarskap i ett av de nordiska länderna.

Tjänsten omfattar resor såväl i som utanför Norden.
  
Vi erbjuder
Ett utvecklande och meningsfullt arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Våra anställningskontrakt är tidsbegränsade till fem år, med möjlighet till förlängning med ytterligare högst tre år. Vi erbjuder speciellt stöd för etablering till dem som flyttar till Danmark på grund av anställningen. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta hos oss.
 
Se mer om en karriär i det nordiska samarbetet En karriär i det nordiska samarbetet, samt en Kortfilm om relocation service. (i Finland också denna länk: Pohjoismaisen yhteistyön uramahdollisuudet (https://www.norden.org/fi/career).
 
Om Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet
Nordiska rådet utgör tillsammans med Nordiska ministerrådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Nordiska rådets och Nordiska ministerrådets sekretariat ligger i Nordens Hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska kulturfondens sekretariat, och har i alt omkring 140 anställda.
 
För mer information se www.norden.org.
 
Mer information om tjänsten:
Vi genomför anställningsintervjuer vecka 34. Vi är flexibla med tillträdesdatum men ser helst att du tillträder din tjänst från början av oktober 2022.

Sista datum för ansökan är den 15.8.2022. 

Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta Niina Aagaard per e-mail: niiaag@norden.org. För information om anställningsvillkor vänligen kontakta hr@norden.org.

Information

Titel

Seniorrådgivare till kommunikation

Organisation

Nordiska ministerrådets sekretariat

Stad

Köpenhamn

Ansökningens sista datum

2022-08-15 23:59

Anställningsvillkor

Nordiska villkor

Jobb kategori

Seniorrådgivare

Kontaktpersoner

Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta Niina Aagaard per e-mail: niiaag@norden.org. För information om anställningsvillkor vänligen kontakta hr@norden.org.