352. Kjell-Arne Ottosson (Indlæg)

Information

Speech type
Presentation
Speech number
352
Speaker role
Midtergruppen
Speech statuses
Waiting for transcription
Date

President! Nordisk frihet hann före mig. Men det gör inte så mycket, för vi kommer framåt i frågan. Jag har haft samtal med flera inom Svenska Jägareförbundet som jobbar med dessa frågor, och de har varit lite bekymrade över hur vi samarbetar, eller snarare hur vi inte samarbetar, i denna fråga i Norden. Om vi ska nå fram i frågan om de invasiva arterna måste vi samarbeta. 

Om det är något som gör att vi verkligen har eller kan få förlust av biologisk mångfald är det de invasiva arterna. Jag inledde därför med att ställa en skriftlig fråga till den danska regeringen, för det var gentemot Danmark som man upplevde att man hade störst bekymmer. Man fick svar därifrån, som främst gällde hanteringen av mårdhunden. 

Sedan hann som sagt Nordisk frihet före mig vad gäller medlemsförslaget, men det finns ingen prestige i detta. Jag är jättenöjd med att Nordisk frihet hann före och att vi har fått svaret. Jag hoppas att vi nu kan komma vidare så att vi klarar av att komma åt de invasiva arterna innan det är för sent. 

Jag tycker att utskottet och alla andra har lagt fram ett bra förslag, som förhoppningsvis nu kan leda till verkstad i dessa frågor.