Verksamhetsassistent

Nordens välfärdscenter söker en verksamhetsassistent

Nordens välfärdscenter söker en verksamhetsassistent till kontoret i Stockholm. Nordens välfärdscenter är en institution under det officiella nordiska samarbetet och en del av Nordiska ministerrådet. Vi är en plattform för nordiskt samarbete inom välfärdsområdet och stödjer de nordiska ländernas utvecklingsarbete genom att ta fram kunskap och sprida den till olika målgrupper.

Nordens välfärdscenters arbetar med publikationer, evenemang och nätverk för att presentera och sprida institutionens resultat och kunskap.
Du är en engagerad medarbetare som har förmåga att planera och administrera olika arbetsuppgifter självständigt och med god kvalitet. Vi söker dig som är strukturerad och lösningsorienterad och som tycker om varierande arbetsuppgifter. Du bör trivas i en internationell miljö med många parallellt pågående projekt.   

  Till dina arbetsuppgifter hör att:
 • sköta administration kring nordiska nätverk och expertmöten, tex. bokningar och dokumenthantering   
 • utveckla struktur och system avseende Nordens välfärdscenters många nätverk
 • administrera ansökningar samt beredning av beslut gällande Nordens välfärdscenters förmedling av medel till civilsamhällets organisationer
 • assistera och ge varierande service till verksamhetsledningen
 • bistå vid behov med administration och tekniskt stöd vid institutionens övriga evenemang

Vi söker dig som:
 • har relevant utbildning från yrkeshögskola, universitet eller motsvarande
 • har minst två års dokumenterad erfarenhet från tidigare självständigt administrativt arbete
 • har goda kunskaper i Office-paketet och lätt för att lära nya system
 • har erfarenhet av att arbeta med möten och evenemang, helst erfarenhet av eventverktyget Lyyti eller motsvarande
 • behärskar ett skandinaviskt språk flytande i tal och skrift och har god förståelse av andra
 • har förmåga att hantera engelska både i tal och skrift.

Det kommer att ingå resor i tjänsten, framförallt inom de nordiska länderna.

Villkor: Lön efter avtal. Vi erbjuder tidsbegränsade anställningar på fyra år med möjlighet till förlängning på ytterligare fyra år. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta vid en samnordisk institution enligt “Rättställningsavtalet mellan Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige om de nordiska institutionernas och deras anställdas rättsställning”.

Nordens välfärdscenter tillämpar samma regler som för statligt anställda i Sverige. Vi är en arbetsplats som eftersträvar mångfald och en jämn balans vad gäller ålder och kön och har som ambition att ha personal från alla nordiska länder. I den här rekryteringen ser vi positivt på sökanden från andra nordiska länder än Sverige. Medarbetare som rekryteras från annat land än Sverige har rätt till kompensation i samband med etablering, samt till flyttkostnader.

Sista ansökningsdatum: 7 april 2023

Tillträde: Enligt överenskommelse

Frågor om arbetet kan ställas till verksamhetsledare Kai Koivumäki kai.koivumaki@nordicwelfare.org  +46 72 157 28 17.
För information om anställningsvillkor kan du också kontakta HR-ansvarig Anna-Lena Hemmingsson anna-lena.hemmingsson@nordicwelfare.org +46 70 492 92 20

Om du har frågor kring en eventuell flytt inom Norden och vill prata med någon innan du skickar en ansökan kan vi ordna så att du får prata med medarbetare hos oss som har sådana erfarenheter. Skicka ett e-postmeddelande så förmedlar vi kontakt.
Välkommen med din ansökan – det går bra att skriva den på något av de skandinaviska språken.

Om oss:
Nordens välfärdscenter anpassar sin verksamhet efter de utmaningar som det nordiska välfärdssamhället står inför. Vi stödjer de nordiska länderna genom att ta fram aktuell kunskap och sprida den till våra målgrupper, bland annat beslutsfattare, praktiker, forskare och intresseorganisationer. Vi har ett nära samarbete med olika aktörer inom det välfärdspolitiska fältet i Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige, Färöarna, Grönland och Åland.
Sammanlagt har Nordens välfärdscenter ett tjugotal anställda, med kontor i Stockholm och Helsingfors. Din arbetsplats kommer att vara lokaliserad i våra vackra lokaler på Skeppsholmen, Stockholm.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
 

Information

Titel

Verksamhetsassistent

Organisation

Nordens välfärdscenter

Stad

Stockholm

Ansökningens sista datum

2023-04-07 23:59

Anställningsvillkor

Nordiska villkor

Jobb kategori

Tjänst vid en nordisk institution eller hos en sammarbetspartner

Kontaktpersoner

Verksamhetsledare Kai Koivumäki kai.koivumaki@nordicwelfare.org +46 72 157 28 17.
För information om anställningsvillkor kan du också kontakta HR-ansvarig Anna-Lena Hemmingsson anna-lena.hemmingsson@nordicwelfare.org +46 70 492 92 20