Grafisk studentmedarbetare i Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet

Är du igång med en utbildning inom grafisk design och på jakt efter ett spännande studentmedarbetarjobb? Är du nyfiken på vad slags grafiska uppgifter man löser i en internationell organisation där de nordiska parlamenten och regeringarna samarbetar politiskt kring bland annat kultur, klimat, miljö, jämställdhet, barn & unga? Då ska du läsa vidare.

Vi söker en student som vill jobba i vår lilla designenhet med grafiska uppgifter för våra digitala publikationer, sociala medier och events. Du ska bistå våra grafiska designers med uppdrag i olika storleksklasser. Du kommer också att få jobba självständigt med uppgifter anknutna till digital publicering. Därtill kommer du att jobba med vår designmanual, vårt bildarkiv och våra templates.

Vi söker dig som:
  • Har känsla för visuell design
  • Är kreativ, nyfiken och nytänkande
  • Är strukturerad
  • Kan arbeta självständigt och har lust att ta ansvar
  • Har en positiv attityd till nya typer av arbetsuppgifter och har lust att dela med dig av din kunskap

Vi förväntar att
  • Du ska ha kunskaper i Adobe-programmen, framför allt Photoshop, InDesign och Illustrator. Det är också en fördel om du kan göra infografik, animationer och/eller illustrationer.
  • Du ska ha ett intresse av att utveckla och kvalitetssäkra våra digitala publikationer. Kännedom om användarvänlighet och webbtillgänglighet är en fördel.

Generellt
I det nordiska samarbetet är danska, svenska och norska arbetsspråk. Du ska därför kunna ett av de här språken. Dessutom arbetar publikationsenheten med internationella beställare och det är ett krav att du kan kommunicera både skriftligt och muntligt på engelska. Om du därtill kan kommunicera på finska eller isländska är det en fördel.

Ställningen omfattar 10–15 timmar per vecka, som kan fördelas flexibelt så att det passar ihop med studierna. Arbetsplatsen är på Ved Stranden 18 i centrala Köpenhamn.

Du kommer att bli en del av publikationsteamet på kommunikationsavdelningen, som har fyra fasta medarbetare och två studentmedhjälpare. Vi är i allt 26 medarbetare på kommunikationsavdelningen.

Ansökningstid
Sista datum för ansökan är den 26 februari 2024. Vi önskar att du startar senast den 2 april 2024.

Kontakt
Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta Publikationschef Magdalena Lindberg på e-mail: maglin@norden.org.
 

Information

Titel

Grafisk studentmedarbetare i kommunikationsavdelningen

Organisation

Nordiska ministerrådets sekretariat

Stad

Köpenhamn

Ansökningens sista datum

2024-02-26 23:59

Anställningsvillkor

Student

Jobb kategori

Studentmedhjälpare

Kontaktpersoner

Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta Publikationschef Magdalena Lindberg på e-mail: maglin@norden.org.