Þetta innihald er ekki til á því tungumáli sem þú hefur valið, því sýnum við innihaldið á Danska.

Bankkonto i Finland

Pankkitili Suomessa
I dette afsnit kan du finde information om bankydelser i Finland.

Åbning af bankkonto

Der er intet krav om at du har et finsk personnummer for at åbne en bankkonto, men som kunde skal du altid kunne bevise din identitet på en pålidelig måde. Den sikreste måde at gøre det på er ved at fremvise et gyldigt pas eller et officielt id-kort. Desuden anerkender nogle banker et nordisk kørekort som gyldig legitimation. Hvis du ikke har et finsk personnummer, kan muligheden for at bruge visse bankydelser, eksempelvis bevilling af betalingskort eller aftaler om ydelser på nettet, være begrænset.

Når du skal åbne en bankkonto, kræves der ofte et velbegrundet og acceptabelt behov, eksempelvis permanent bolig, arbejde eller studier i Finland. Som bevis på en ansættelse kan du for eksempel medbringe en gyldig arbejdskontrakt eller en lønseddel. Studerende kan fremvise et optagelsesbevis fra uddannelsesinstitutionen eller et studiekort.

Bankerne har mulighed for at kontrollere dine kreditoplysninger. Du kan få yderligere information om bankydelser i Finland i bankerne og hos Försäkrings- och finansrådgivningen, FINE.

Du kan blandt andet finde følgende banker i Finland Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Handelsbanken, Sparbanken, S-pankki och  POP Banken.

 

Finsk boliglån ved køb af bolig i udlandet

Når finske banker bevilger et boliglån, kræver de som regel sikkerhed i en bolig som ligger i Finland. Hvis du ønsker et boliglån i en finsk bank med henblik på at købe en bolig i et andet nordisk land, skal du kontakte din bank for at høre om den bolig du vil købe i det andet nordiske land kan bruges som sikkerhed for boliglånet.

Udenlandsk boliglån ved køb af bolig i Finland

Hvis du vil købe en bolig i Finland og har planer om at tage et boliglån i en udenlandsk bank, er det ikke sikkert at den finske bolig vil fungere som sikkerhed for et lån i et andet nordisk land. Kontakt din bank for yderligere information.

Spørg Info Norden

Hvis du har spørgsmål, kan du udfylde vores kontaktformular.

OBS! Hvis du har spørgsmål om behandlingen af en konkret sag eller ansøgning eller andre personlige forhold, skal du kontakte den relevante myndighed.

Info Norden er upplýsingaþjónusta Norrænu ráðherranefndarinnar. Við gefum upplýsingar til fólks sem vill flytja, vinna, stunda nám, leita styrkjum eða hefja rekstur í öðru norrænu landi.
Leitaðu að skrifstofu Info Norden hérna