71. Liselott Blixt (Indlæg)

Upplýsingar

Gerð
Erindi
Ræðunúmer
71
Notandi
Speaker role
Nordisk Friheds talsperson
Dagsetning

Mange tak for ordet. Det er jo sjældent, jeg kan sige, at jeg er enig med Enhedslisten, men Jette Gottlieb var inde på en del af det, der skal til. Det handler om de håndværkere, som vi har derude, og den uddannelse, vi har, og hvad det er for byggetilladelser, vi har i dag. Vi synes, det er et positivt forslag, men det at lægge fælles bindende krav i det allerede nu vil vi have lidt svært ved, fordi vi er så forskellige, og fordi det kræver noget mere både håndværksmæssigt og uddannelsesmæssigt i de forskellige lande.

Der er jo stadig væk, selv om vi siger, vi er meget lig hinanden i de nordiske lande, en forskel, når vi bygger, på, om vi bygger i Sverige eller på Grønland eller i Danmark. Så det er nogle af de ting, vi skal tage højde for.

I Nordisk Frihed ser vi gerne, at vi arbejder videre med de her forslag for at se, hvor stor en tilladt CO2-udledning pr. kvadratmeter i byggerier kan være, sådan at vi også kan bevæge os ind på, hvor meget det skulle være, hvis man begyndte at tale om krav til nybyggeri rundomkring i vores nordiske lande. Så der er en stille og rolig og positiv modtagelse fra Nordisk Frihed, men lad os få løftet det lidt mere op og få bygget det lidt mere ud. Tak.