Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Dansk.

Studieboliger på Åland

studentbostäder
Fotograf
Johannes Jansson / norden.org
Her kan du læse om studieboliger på Åland samt boligtillæg på Åland og kriterierne for at kunne få det.

På Åland bor de fleste studerende i forskellige former for lejeboliger i Mariehamn. Efterspørgslen på studieboliger er relativt stor, og der bygges hele tiden nye lejeboliger. Husk at søge om en studiebolig, så snart du har fået besked om, at du er blevet optaget på en uddannelse. Hvis du vil bo i en bolig, som er tilpasset til studerende, er lejen billigere end for en studielejlighed. Högskolan på Åland har en god side med information, tips og direkte links om at finde studiebolig på Åland. Også Marstad giver studerende (som er fyldt 18 år) mulighed for at søge om studiebolig i Mariehamn.

Boligtillæg for studerende

Du kan få boligtillæg til både leje- og ejerbolig.

Finske studerende med uddannelsesstøtte fra FPA får almen boligstøtte i Finland. Finske studerende på Åland med uddannelsesstøtte skal have boligtillæg til uddannelsesstøtten fra FPA. Du kan ikke skifte fra FPA's uddannelsesstøtte til AMS på Ålands uddannelsesstøtte.

OBS! Ålandske studerende i Finland hører til det ålandske uddannelsesstøttesystem og skal have deres ydelser fra AMS. De har ikke mulighed for at få almen boligstøtte til en studielejlighed i Finland, men skal have boligtillæg fra AMS.

Kontakt myndighed

Hvis du har spørgsmål om boligtillæg for studerende på Åland, kan du kontakte AMS på Åland.

Spørg Info Norden

Hvis du har spørgsmål, kan du udfylde vores kontaktformular.

OBS! Hvis du har spørgsmål om behandlingen af en konkret sag eller ansøgning eller andre personlige forhold, skal du kontakte den relevante myndighed.

Info Norden er Nordisk ministerråds informasjonstjeneste. Vi viser vei til deg som vil flytte, jobbe, studere, søke støtte eller starte bedrift i Norden.