Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Dansk.

Stemmeret på Åland

Rösträtt på Åland
Her finder du information om det ålandske lagtingsvalg, kommunalvalget samt om Europa-Parlamentsvalget, riksdagsvalget og præsidentvalget. Åland har sin egen lovgivning om lagtings- og kommunalvalg. Europa-Parlamentsvalget, riksdagsvalget og præsidentvalget er omfattet af de samme regler som i Finland.

Europa-Parlamentsvalget, riksdagsvalget og præsidentvalget er omfattet af de samme regler som i Finland.

Lagtingsvalg

Du har stemmeret ved lagtingsvalget, hvis du fylder 18 år senest på valgdagen og har ålandsk "hembygdsrätt". Du kan læse om lagtingsvalg, stemmeret og valgbarhed på Ålands lagtings netsted.

Kommunalvalg

Du har stemmeret ved kommunalvalget, hvis du fylder 18 år senest på valgdagen og har boet i en ålandsk kommune i et år op til valgdagen. Du kan læse om kommunalvalget på Ålands landskabsregerings valgside.

Yderligere information

Kontakt myndighed

Hvis du har spørgsmål om stemmeret og valg på Åland, kan du kontakte Ålands Lagtings kansli.

Spørg Info Norden

Hvis du har spørgsmål, kan du udfylde vores kontaktformular.

OBS! Hvis du har spørgsmål om behandlingen af en konkret sag eller ansøgning eller andre personlige forhold, skal du kontakte den relevante myndighed.

Info Norden er Nordisk ministerråds informasjonstjeneste. Vi viser vei til deg som vil flytte, jobbe, studere, søke støtte eller starte bedrift i Norden.