Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Svensk.

Bankkonto och försäkring på Åland

Bankkonto och försäkring på Åland
I avsnittet Bankkonto och försäkring hittar du information om bank- och försäkringstjänster på Åland samt om legitimering på de åländska bankerna.

På Åland betalar du med euro men du kan även betala med svenska kronor och kreditkort, däremot godkännes ej svenska bankkort som betalningsmedel.

De allmänna reglerna hittar du på Bankkonto i Finland samt i Försäkringar i Finland. Det skall nämnas att i avsnittet Öppna bankkonto i Finland gäller följande regler angående användning av körkort som legitimation i bankerna på Åland. Vissa banker godkänner ditt nordiska körkort som legitimation men enbart för övriga ärenden, inte för att öppna ett bankkonto. Ålandsbanken godkänner enbart finska körkort som legitimation för övriga ärenden. Annars gäller samma regler som du kan läsa om i artikeln Bankkonto i Finland.

På denna Åland.com sida hittar du hemsidor och kontaktuppgifter till banker och finansiella tjänster på Åland.

Från januari 2015 har Handelsbanken ett serviceställe på Åland i centrala Mariehamn.

På denna Åland.com sida hittar du hemsidor och kontaktuppgifter över försäkringsbolag som har verksamhet på Åland. På sidan saknas dock Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag.

Kontakta myndighet

Om du har frågor till konsumentrådgivningen, kan du kontakta Ålands ombudsmannamyndighet

Fråga Info Norden

Om du har några frågor, fyll i vårt kontaktformulär.

OBS! Om du har frågor angående behandlingen av ett specifikt fall, ansökan eller andra personliga omständigheter, vänligen kontakta den behöriga myndigheten.

Info Norden er Nordisk ministerråds informasjonstjeneste. Vi viser vei til deg som vil flytte, jobbe, studere, søke støtte eller starte bedrift i Norden.