108. Bertel Haarder (Indlæg)

Informasjon

Speech type
Innlegg
Speech number
108
Speaker role
Midtergruppens talsperson
Date

Når vi er fire medlemmer fra Midtergruppen, som har bedt om ordet til dette punkt, er det, fordi vi er stærkt engagerede i arbejdet med visioner for det nordiske samarbejde. Og jeg har bedt om ordet, for som mangeårigt medlem af Grænsehindringsrådet og kommende formand for Grænsehindringsrådet er det en stor fornøjelse, at grænsehindringer har fået så stærk en plads, som de har fået, både i statsministrenes vision og i det, som vi har hørt i dag. Det er utrolig vigtigt. Det er noget, der vedrører borgerne - borgerne, der ønsker mere nordisk samarbejde, som vi skal levere. Jeg ved godt, at samarbejdsministrene ikke selv kan levere resultaterne, men så må de tage fat i deres kolleger: uddannelsesministrene, sundhedsministrene og de andre, som kan levere resultater.

Jeg synes selv, at temaet sikkerhed i bred forstand, som også blev nævnt af vores kommende præsident, Silja Dögg Gunnarsdóttir, er et oplagt tema, men vi kan jo ikke have alting med på én gang, som også den islandske samarbejdsminister sagde: Meget er vigtigt, men ikke alting haster.

Jeg synes, at det med sikkerhed haster, men det skal jo også forberedes, og derfor vil jeg blot sige, at jeg glæder mig meget til en Stoltenberg II-rapport, som kan forberede hele det vigtige tema, som jeg håber ved næste session bliver et hovedtema i vores diskussion. Tak.