158. Høgni Hoydal (Indlæg)

Informasjon

Speech type
Innlegg
Speech number
158
Person
Speaker role
Nordisk Grønt Venstres talsperson
Date

Fru præsident, det er en hjertesag for Nordisk Grønt Venstre, at vi samarbejder om integrationsspørgsmålene i Nordisk Råd, og vi hilser redegørelsen fra samarbejdsministrene velkommen og også, at programmet forlænges. Det, som vi vll tilføje, er, at selv om der er sket fremskridt med hensyn til de indsatser, der er blevet gjort, med hensyn til at koordinere integrationen i Norden, må vi også gå videre, så Norden også ude i verden går foran i spørgsmålene om integration og flygtninge.

Her vil jeg påpege, at Nordisk Grønt Venstre har to medlemsforslag ved denne session, som omhandler disse spørgsmål. Det ene drejer sig om en fælles nordisk koordination af modtagelsen af flygtninge og asylansøgere, bl.a. ved at koordinere vores indsatser på dette område både nationalt, på nordisk niveau og internationalt.

Vi har også et medlemsforslag om nordiske tiltag mod højreekstremisme. Vi bliver jo hver dag chokerede over den mere og mere racistiske debat, som foregår i de nordiske lande, og den fremvoksende højreekstremisme, som vi ser i de fleste nordiske lande, så i det program, som lægges af samarbejdsministrene for integraton, må vi også få fremført de nordiske landes fælles budskab både til omverdenen og til vore egne nationer og folk om, at vi må gå imod højreekstremismen og forbedre alle vores indsatser for flygtninge, asylansøgere og indvandrere i vore lande. 

Vi håber, at samarbejdsministrene også vil tage vel imod de medlemsforslag, som Nordisk Grønt Venstre har lagt frem til debat ved denne session, og som vi kommer til at behandle ved den kommende session.

Så held og lykke med arbejdet.