351. Høgni Hoydal (Indlæg)

Informasjon

Speech type
Innlegg
Speech number
351
Person
Speaker role
Udvalget for Velfærd i Norden
Date

Fru præsident. På vegne af Udvalget for Velfærd i Norden vil jeg takke  Michael Tjernström for et meget klart, også skræmmende og ja, politisk opløftende indlæg. Michael Tjernström sagde jo, at det ikke er en krise for klimaet, men for hele samfundet, at det rækker ind i det, som vi gør, og at fremtiden ser dyster ud.

I Udvalget for Velfærd i Norden har vi selvsagt noteret os og debatteret det øgede engagement blandt vores unge meget, klimaangsten og hele det velfærdspørgsmål, som også rejses i klimakrisen. For klimaet er vel på alle måder en social udfordring i vores nordiske samfund, men ikke mindst i hele verden. Vi har noteret os, at hele klimaperspektivet kommer til at påvirke alle vores opfattelser af velfærd og af solidariske løsninger, både på globalt plan, men også i vores nordiske lande, og det kommer jo til at påvirke og udfordre hele vores fysiske og sociale liv som mennesker i verden og i Norden. Så ud over de foranstaltninger, som er helt nødvendige, og de radikale foranstaltninger, som er nødvendige, så vil vi i Udvalget for Velfærd i Norden påpege, at alle de psykiske og psykosociale udfordringer, som følger i kølvandet på klimaudfordringen, må vi også fokusere på, ikke mindst i det nordiske samarbejde.

Vi er fremdeles overbevist om, at de nordiske lande må gå foran og, som Greta Thunberg sagde, lytte til den bedste videnskabelige viden, som vi har, og der har vi så fra Michael Tjernström i dag fået endnu en klar og tydelig opvågningstale. Tak for det, Michael Tjernström.