Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Swedish.

Nominerade till Nordiska Rådets priser 2021

Det Kongelige Teaters Skuespilhus
Photographer
Det Kongelige Teater
54 nominerade från 8 länder. Möt de nominerade till Nordiska rådets priser 2021. Vinnarna av Nordiska rådets priser offentliggörs den 2 november på en prisceremoni i Köpenhamn i förbindelse med Nordiska rådets session 2021.

Nominerade till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2021

14 nordiska bilderböcker, ungdomsromaner och framtidsepos är nominerade till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2021.  Åtta nordiska språk är representerade bland årets nomineringar.

Nominerade till Nordiska rådets filmpris 2021

Fem nordiska filmer har nominerats till det prestigefyllda Nordiska rådets filmpris 2021. Bland de nominerade filmerna finns två dokumentärer och tre spelfilmer.

 

Nominerade till Nordiska rådets musikpris 2021

13 artister och ensembler som har skapat unika musikaliska upplevelser är nominerade till Nordiska rådets musikpris 2021. Bland årets nomineringar finns både vokalister, folkmusiker, trumpetare, en pianist, en multiinstrumentalist och ett DJ-kollektiv.

Nominerade till Nordiska rådets miljöpris 2021

En databas med livsmedlens CO2-belastning, regenerativa jordbruk som binder CO2 i marken och ett växthus på Grönland som förser restauranger och lokala invånare med färska livsmedel är alla bland de nominerade till Nordiska rådets miljöpris 2021.

Nominerade till Nordiska rådets litteraturpris 2021

14 nordiska romaner, noveller och diktsamlingar är nominerade till Nordiska rådets litteraturpris 2021. Årets nominerade spänner över hela Norden med verk från samtliga länder och språkområden.

Prisutdelningen kan ses i hela Norden

Hela Norden kan följa med direktsändningen när årets vinnare av Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris, filmpris, litteraturpris, miljöpris och musikpris presenteras.

Prisutdelningen som produceras av DR sänds kl. 20.00 (dansk tid) på DR 2 och kan ses på webbsidan www.dr.dk i alla de nordiska länderna. 

NRK, SVT och Svenska Yle sänder också direkt och på Island sänder RÚV prisutdelningen den 3 november. Se lokala tv-tablåer för mer information.