Nordic Innovation söker praktikant för våren 2020

Har du ett intresse för nordiskt samarbete? Är du samhällsintresserad och ute efter en meriterande praktik på en instiution som realiserar det nordiska samarbetet inom innovationssektorn? Som praktikant på Nordic Innovation erbjuder vi en intressant och mångsidig arbetserfarenhet som inte kräver tidigare erfarenhet!

Om tjänsten
 
Nordic Innovation är en nordisk export- och investeringsfrämjande organisation som finansierar tillväxt- och affärsinriktade innovationsprojekt. Vi har ett tätt samarbete med ledande nationella organisationer i den offentliga och privata sektorn och strävar till att öka samarbetet dem emellan.
Nu söker vi en ny kollega till vår organisation, som är redo att hjälpa oss att förverkliga våra mål och visioner för det nordiska samarbetet. Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta med trevliga kollegor från hela Norden samt chansen att etablera ett nordiskt nätverk. Som praktikant hos Nordic Innovation kommer du att få möjligheten att utöka din kunskap om det nordiska samarbetet och inblick i arbetslivet på en internationell organisation.

Vi söker dig som
Vi söker initiativtagande och samarbetsorienterade praktikanter, med goda kunskaper i åtminstone ett skandinaviskt språk (svenska, danska eller norska) samt engelska. Praktiken passar dig som har ett intresse för samhället och vill lära dig mer om innovationsbranschen och det nordiska samarbetet. Vi kräver ingen tidigare erfarenhet men vi förutsätter att du kan arbeta självständigt och att du trivs i en internationell och dynamisk miljö. Vi söker i första hand högskolestuderande men alla ansökningar beaktas.   

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att baseras på din kompetens och erfarenhet men vi utgår förväntar att du kan hjälpa oss med att:
  • bistå våra rådgivare med att förverkliga våra aktuella program och projekt, t.ex. genom att planera och genomföra konferenser och övriga arrangemang i Norden och möjligtvis utanför Norden
  • bistå rådgivare med att utvärdera och ta beslut om inkommande projektansökningar
  • bistå vår reception och administrationsavdelning med daglig drift så som posthantering och mötesbokningar
  • övriga ad hoc uppgifter så som planering och genomföring av interna möten, seminarier sociala evenemang

Ansökan
Din ansökan består av ditt CV och din fritt formulerade ansökan där det framkommer varför du är intresserad av att praktisera hos oss och vad du förväntar dig av praktiken. Vi tar emot ansökningar på ett skandinaviskt språk eller engelska fram till 21 november 2019, klockan 23:59.

ÖVRIG INFORMATION
Tidsfrist: 21 november 2019, 23:59
Startdatum: Januari, möjlighet att diskutera datum
Omfattning: Heltid upptill 6 månader
Placering: Oslo, Norge
Lön: Praktikanterna mottar en praktiklön på 23 000 NOK per månad. I tillägg ingår vissa arbetsförmåner. Om du flyttar till Norge från utlandet står vi också för dina flygbiljetter till och från Oslo.

För mer information on praktiken kontakta
Rola Yazbeck, praktikant: +47 476 14 400 eller R.Yazbeck@nordicinnovation.org
eller
Haukur Stefansson, seniorrådgivare: +47 930 55 131 eller h.stefansson@nordicinnovation.org

Nordic Innovation är en av Nordiska ministerrådets tolv institutioner. Institutionenen realiserar ministerrådets visioner, i samarbete med både nationella och internationella aktörer. För mer information se www.nordicinnovation.org.
 

Informasjon

Tittel

Nordic Innovation söker praktikant

Organisasjon

Nordisk innovation

By

Oslo

Søknadsfrist

21.11.2019 23:59

Ansettelsesvilkår

Praktikant

Kontaktpersoner

Rola Yazbeck, praktikant: +47 476 14 400 eller R.Yazbeck@nordicinnovation.org
eller
Haukur Stefansson, seniorrådgivare: +47 930 55 131 eller h.stefansson@nordicinnovation.org