Juho Eerola (Svar på replik)

Information

Typ
Svar på replik
Tal nummer
123
Person
Speaker role
Nordisk Friheds talsperson
Datum

Nyt en ole ihan varma, puhutaanko kiintiöpakolaisista vai puhutaanko näistä turvapaikanhakijoista, joita sitten kiintiöidään eri Euroopan maihin.

Joka tapauksessa Suomihan on ollut tässä suhteessa ihan kärkimaita. Jos se ei ole ykkönen tai kakkonen, niin ainakin kolmas lukumääräisesti otettuna. Suomi on niistä maista, jotka ovat ottaneet näitä turvapaikanhakijoita tämän uuden kiintiömenettelyn kautta, jos asukaslukuun suhteutetaan, Euroopan kärkimaa. Jopa tänään on tullut Kreikasta noin sadan henkilön lasti näitä turvapaikanhakijoita.

Jos puhutaan näistä kiintiöpakolaisista edelleen, siinäkin Suomi on kyllä ollut yksi harvoista Euroopan unionin maista, jotka ovat ottaneet näitä varsinaisia kiintiöpakolaisia. Ihan kaikki maat eivät ole sitäkään tehneet. Ei Suomella sinänsä tässä ole mitään hävettävää.

Skandinavisk oversettelse:

Nu är jag inte säker på om vi talar om kvotflyktingar eller om asylsökande som sedan kvoteras till olika länder i Europa.  I varje fall har Finland varit bland de främsta länderna i detta avseende. Om Finland inte är etta eller tvåa så är vi åtminstone trea räknat i antal. Av de länder som tagit emot asylsökande genom detta nya kvotförfarande är Finland etta i Europa i proportion till befolkningen. Enbart i dag har ett hundratal asylsökande anlänt från Grekland.  Om vi fortfarande talar om dessa kvotflyktingar är Finland också i det avseendet ett av de få länder i Europeiska unionen som tagit emot egentliga kvotflyktingar. Alla länder har inte ens gjort det. Finland har inget att skämmas över i denna fråga.