Jenis av Rana (Indlæg)

Information

Speech type
Inlägg
Speech number
402
Person
Speaker role
Midtergruppen
Date

Tak, hr. præsident. Punkt 16 i FN’s Global Goals handler om Peace, Justice and Strong Institutions. Der læser vi bl.a., at målet hedder: ”Significantly reduce all forms of violence and related death rates everywhere”

Hr. præsident. I dag er kristne mindretal blandt de mest forfulgte grupper i verden. 75 pct. af alle religiøst forfulgte er kristne. 400 millioner kristne bliver diskrimineret, og heraf bliver op mod 200 millioner udsat for grov forfølgelse hvert år. 100.000 kristne bliver dræbt årligt på grund af deres tro – det vil sige 1 million de seneste 10 år.

Verdensranglisten for forfølgelse af kristne familier er: 1) Nordkorea, 2) Irak, 3) Eritrea, så kommer Afghanistan, Syrien, Pakistan, Somalia, Sudan, Iran, Kina. Det er for de fleste landes vedkommende lande, som vi i Norden samarbejder med, og som vi har mulighed for at påvirke.

For snart 2 år siden skrev den danske journalist Klaus Wivel bogen ”Den sidste nadver”, som behandler disse uhyrligheder. Det har bl.a. ført til, at medlemmer af det danske Folketing har stiftet en gruppe, som kaldes Det tværpolitiske tros- og religionsfrihedsnetværk. Det skal de have stor tak for.

Min opfordring er, at vi politikere kalder disse forfølgelser for det, de er, nemlig regulære folkedrab. Det gør bl.a. Storbritannien. Vores lande har tradition for åndsfrihed og for fredelig sameksistens på tværs af religion og kultur. Min opfordring er: Lad os benytte vores fantastiske situation her i Norden til at tale de lidendes sag, at tale vore lidende kristne familiers sag. Tak.