219. Juho Eerola (Replik)

Information

Speech type
Replik
Speech number
219
Person
Speaker role
Nordisk Frihed
Date

Arvoisa presidentti! Hyvin lyhyesti vain omasta puolestani ja ryhmän puolesta, että olemme puheenjohtajiston esityksen takana emmekä kannata tällaista valiokuntaa. Mutta nyt jäi itselleni tässä jäsenehdotuksessa vähän epäselväksi se, että kun puolustuspoliittiset asiat perinteisesti ovat kuuluneet puheenjohtajistolle, niin onko nyt puheenjohtajistolla jotenkin liikaa muuta tekemistä, niin että se ei kerkeä käsittelemään puolustukseen liittyviä asioita, ja onko edustaja Kivelän mielestä, kun tämmöinen valiokunta nyt pitäisi perustaa, puheenjohtajisto hoitanut tämän puolustuspolitiikan saran jotenkin huonosti Pohjoismaiden neuvostossa. 

Olen itse jonkin verran aikaa ollut puheenjohtajistossa, enkä näe mitään sellaista puutetta, että puolustuspolitiikka olisi hoidettu jotenkin huonosti puheenjohtajistossa. Minä en näe, mikä tarve tälle olisi. Vaikkakin se on nähtävissä, että puolustuspolitiikka on noussut koko ajan tärkeämmäksi ja tärkeämmäksi seikaksi ja puheenaiheeksi Pohjoismaiden neuvostossa, niin itse en mitenkään ole nähnyt, että puheenjohtajisto olisi hoitanut huonosti tätä puolta. Ja mitä tekemistä puheenjohtajistolla tämän jälkeen enää olisi, jos tällainen valiokunta perustettaisiin?

 

Skandinavisk oversættelse:

Ärade president! Jag vill helt kort på mina egna och gruppens vägnar säga att vi står bakom presidiets förslag och inte stöder ett sådant här utskott. Men detta blev litet oklart för mig i det här förslaget: de försvarspolitiska ärendena har traditionellt hört till presidiet, men har presidiet alltså nu så mycket annat att göra att det inte hinner behandla försvarsärenden? Och anser ledamot Kivelä, då han nu vill att ett sådant här utskott grundas, att presidiet skött de försvarspolitiska frågorna i Nordiska rådet dåligt på något sätt? 

Jag har suttit i presidiet en tid och anser inte att försvarspolitiken skulle ha skötts dåligt i presidiet. Jag kan inte se något behov för detta utskott. Även om det är klart att försvarspolitiken har blivit ett viktigare och viktigare tema i Nordiska rådet har jag själv inte funnit att presidiet skulle ha skött denna fråga dåligt. Och vad skulle presidiet längre ha för uppgifter om ett sådant här utskott grundades?