Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Fundur fólksins 2022: Klimaskurken bliver grøn – byggebranchens rolle

17.09.22 | Evenemang
Axel Towers, København
Photographer
Diego Gennaro/Unsplash
Byggebranchens fremtid skal være bæredygtig, men hvordan skal vi bygge i fremtiden? Med hvilke typer materialer? Og hvilken rolle spiller arkitekturen i forhold til en bæredygtig omstilling af byggebranchen?

Information

Dates
17.09.2022
Time
14:00 - 14:40
Location

Fundur fólksins
The Nordic house
Reykjavik
Island

Type
Debatmøde

Norden på Fundur fólksins 2022: The climate villain goes green: The role of the construction industry

The future of construction must be sustainable – but how will we build in the future? With what types of materials, and what is the role of architecture in the change towards sustainable construction of the future?

Bemærk: Alle tidspunkter er angivet i lokal tid, GMT.

Nedbryd barriererne for opførelsen af fremtidens bæredygtige og klimavenlige bygninger.

Udfordringerne i byggebranchen er indlysende: Vores bygningsmasse står for 40 % af den globale kulstofudledning. I den globale omstilling til netto-nul skal byggebranchen præstere en markant reduktion af kulstofudledningen fra nybyggeri, infrastruktur og eksisterende bygninger, samtidig med at branchen forventes at vokse med 42 % frem mod 2030, hvilket primært skyldes efterspørgslen efter nye boliger. Den gode nyhed er, at der kan gøres noget ved det, og at vi allerede kender mange af løsningerne! 

Vi ser nærmere på, hvordan vi kan komme i gang med at forvandle ord, viden og tekniske løsninger til handling. Med inspiration fra et transformationspanel drøfter vi barriererne i den nordiske region og ikke mindst de løftestænger, der kan bidrage til en kulturel forandring og fungere som drivkraft i retning af en bæredygtig og cirkulær byggebranche, som skal være med til at skabe fremtidens kulstofneutrale velfærdssamfund. 

Eventen arrangeres af SUSTAINORDIC – Sustainable Construction Materials and Architecture, som er en del af Nordisk Ministerråds initiativ Nordic Sustainable Construction.

Panel:

  • Hulda Hallgrímsdóttir, projektleder for klimaprojekter i Reykjavík by
  • Arnhildur Pálmadóttir, arkitekt og ejer af SAP arkitektar
  • Sigríður Ósk Bjarnadóttir, bæredygtighedsdirektør hos Hornsteinn/BM Vallá

 

Moderator: Nikolaj Sveistrup