Fokus på det nordiske arbejdsmarked på Nordisk Råds januarmøder

20.01.16 | Nyhed
Anne Berner
Møde med samarbejdsminister Anne Berner, diskussion om arbejdsmarkedet i et grænseløst Norden og Finlands indtrædelse i Nordisk Råd for 60 år siden er på dagsordenen når parlamentarikere mødes i Helsingfors den 25. – 26. januar

Finlands samarbejdsminister, Anne Berner, deltager i det politiske dialogmøde mandag den 25. januar, hvor blandt andet rekommendationen fra Nordisk Råd om, hvordan krænkede børn bliver syge voksne, skal behandles.

Det er i år 60 år siden, at Finland blev medlem af Nordisk Råd. Det bliver markeret med et fællesmøde, hvor parlamentarikerne skal diskutere historiens betydning for det nordiske samarbejde set i et historisk og fremtidigt perspektiv. Spørgsmålet om hvorvidt det grænseløse Norden eksisterer om 60 år, vil blive rejst til debat og diskussion.

Poul Nielson, tidligere dansk minister og EU-kommissær, fik i 2015 af Nordisk Ministerråd til opgave at foretage en strategisk gennemlysning af den nordiske arbejdsmarkedssektor. Han kommer til Helsingfors og deltager i fællesmødet, med den overordnede titel ”Arbejdsmarkedet i et grænseløst Norden”, tirsdag den 26. januar. Jens Kristiansen, professor fra Københavns Universitet indleder mødet.

Det er også på januarmøderne at det danske præsidentskabsprogram med Henrik Dam Kristensen som præsident og Mikkel Dencker som vicepræsident, bliver introduceret til fire nye arbejdsudvalg - Udvalget for et Holdbart Norden, Udvalget for Kundskab og Kultur i Norden, Udvalget for Velfærd i Norden og Udvalget for Vækst og Udvikling i Norden