Nominerede til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2018

26.03.18 | Nyhed
Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris
Photographer
iStock
Bedømmelseskomitéen for Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris har offentliggjort de nominerede til prisen for 2018.

På den internationale bogmesse i Bologna præsenterede bedømmelseskomitéen mandag den 26. marts følgende 12 nominerede værker til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2018.

Danmark

Finland

Færøerne

Island

Norge

Samiska språkområdet

Sverige

Åland

Vinderen offentliggøres den 30. oktober

Vinderen af Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris offentliggøres og modtager prisen på 350.000 danske kroner den 30. oktober på Den Norske Opera & Ballett i Oslo i forbindelse med Nordisk Råds session.

Om Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris

Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris blev uddelt for første gang på Nordisk Råds session i 2013 sammen med Nordisk Råds øvrige priser. Uddelingen er resultatet af de nordiske kulturministres mangeårige ønske om at styrke og sætte fokus på børne- og ungdomslitteraturen i Norden.

Om Nordisk Råds priser

Nordisk Råd uddeler hvert år fem priser: litteraturprisen, filmprisen, musikprisen, miljøprisen og børne- og ungdomslitteraturprisen. Formålet med Nordisk Råds priser er at øge interessen for det nordiske kulturfællesskab og det nordiske miljøsamarbejde og at anerkende betydningsfulde kunstneriske og miljømæssige indsatser. Priserne skal bidrage til at synliggøre og sætte fokus på det nordiske samarbejde.