Ny direktør for Nordens Hus i Reykjavik

01.10.18 | Nyhed
Sabina Westerholm

Sabina Westerholm

Photographer
norden.org
Sabina Westerholm fra Finland bliver ny direktør for Norden Hus i Reykjavik. Hun tiltræder i januar 2019, og hun har blandt andet ambitioner om at udvikle programmet for børn og unge.

– Det bliver meget interessant at overtage posten som direktør for Nordens Hus i Reykjavik. Huset har med sine faciliteter strålende forudsætninger for at fungere som et nordisk omdrejningspunkt i Island. Nordens Hus skal kort sagt fortsætte med at være den indlysende samarbejdspartner for nordiske projekter i Island – både når det gælder lokale og nordiske organisationer, siger Sabina Westerholm i en udtalelse.

Jeg ønsker, at Nordens Hus skal fungere som en platform for diskussion om aktuelle spørgsmål på den nordiske arena. Mit mål er at skabe tværkunstneriske og tematiske programmer, samt et program for børn og unge af en høj kvalitet.

Sabina Westerholm

Sabina Westerholm kommer fra en stilling som administrerende direktør for Stiftelsen Pro Artibus, som arbejder for at støtte billedkunsten på det finlandssvenske område. Hendes mål har været, at den finske kunst skulle spejle sig i den internationale kunst, og hun har i løbet af sin karriere stået i spidsen for en række nordiske kunstprojekter. Hun har tillidsposter hos Hanaholmen og Frame Contemporary Art Finland. Sabina Westerholm ser frem til at videreudvikle virksomheden i Reykjavik:

– Jeg ønsker, at Nordens Hus skal fungere som en platform for diskussion om aktuelle spørgsmål på den nordiske arena. Mit mål er at skabe tværkunstneriske og tematiske programmer, samt et program for børn og unge af en høj kvalitet.

Sabina Westerholm overtager posten som direktør efter Mikkel Harder Munck-Hansen, som fratræder efter fire år på posten. 

Om Norden Hus i Reykjavik

Nordens Hus i Reykjavik skal fremme det nordiske samarbejde og styrke den nordiske samhørighed. Institutionen skal være et nordisk kultur- og videnscenter og et kreativt mødested. Det skal også fungere som et forbindelsesled mellem Island og det øvrige Norden. Nordens Hus er tegnet af arkitekt Alvar Aalto.

Contact information