Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Nordisk Råd tilfreds med Könberg rapport

27.06.14 | Nyhet
Bo Könberg och Kristján Þór Júlíusson
Photographer
Anton Brink Hansen/norden.org
Velfærdsudvalget i Nordisk Råd tog positivt imod Bo Könbergs 14 forslag til et forstærket sundhedssamarbejde i Norden, da de diskuterede indholdet i rapporten på deres møde i København fredag. Politikerne vil nu med stor interesse følge, hvordan ministrene følger op på forslagene.

-Der er mange spændende og gode perspektiver i Könbergs rapport og mange af hans forslag stemmer fint overens med Velfærdsudvalgets anbefalinger til et forstærket sundhedssamarbejde. Vi ønsker derfor at mødes med social- og sundhedsministre og diskutere implementeringen, sagde Anders Andersson formand for Velfærdsudvalget.

Bo Könberg overleverede sin rapport til den islandske sundhedsminister Kristján Þór Júlíusson  den 11. juni på Island og rejste derefter til Folkemødet på Bornholm, hvor han debatterede sine forslag med danske eksperter og politikere bl.a. Bertel Haarder, formand for Nordisk Råds danske delegation og Karen Klint, medlem af Nordisk Råds Velfærdsudvalg.

 Den 30. juni fortsætter debatten i Almedalen på Gotland, hvor Bo Könberg skal diskutere sin rapport med svenske eksperter og politikere bl.a. Elisabeth Björnsdotter Rahm fra Velfærdsudvalget i Nordisk Råd. Senere på sommeren den 12. august skal Könberg til Arendal i Norge og møde den norske sundhedsminister Bent Høie, socialminister og nordisk samarbejdsminister Eygló Harðardóttir fra Island, Sonja Mandt fra Velfærdsudvalget og flere eksperter.

Könbergs rapport vil blive behandlet på Nordisk Råds session i oktober i Stockholm.