Mød det Nordiske Samarbejde til Climate Week NYC

15.09.23 | Nyhed
New york city
Photographer
The blowup on Unsplash
Med 4 arrangementer er det Nordisk Samarbejde stærkt til stede under Klimaugen i New York. Det sker med UNGA 78 samt FN's Generalsekretærs SDG Summit og Climate Ambition Summit som bagtæppe.

Arbejdet med at sikre en global plastikaftale, det nordiske stocktake af vores klimapolitik samt omstillingen i vores sektorer og den globale biodiversitetsaftales vigtighed for det private erhvervsliv er blandt de dagsordener, det Nordisk Samarbejde tager med til FN's 78. Generalforsamling og Klimaugen i New York. Climate Week NYC afholdes for femtende år i træk og er vært for over 400 events.

Læs mere om vores events og hvordan du deltager herunder. 

19.9: Plastikaffald skal være fortid

Norges Klima og miljøministerium præsenterer en ny rapport, der viser vejen til en kraftig reduktion af det globale plastikaffald frem mod 2040. Rapporten Towards Ending Plastic Pollution by 2040 – 15 Global Policy Interventions for Systems Change er udarbejdet af Systemiq og offentliggøres d. 19.9. Lanceringen efterfølges af en high-level paneldebat og en rundbordsamtale med globale eksperter på plastikområdet. 

Rapporten er en den seneste i en række analyser fra det nordiske samarbejde, der støtter det internationale arbejde med at sikre en juridisk bindende global plastikaftale.

19.9: Vejen mod klimaneutrale nordiske samfund

Ved FNs klimaforhandlinger på COP28 skal verden for første gang evaluere den globale indsats for at nå Parisaftalens klimamål. Eventet “From Nordic to Global Stocktakes and Visions” under Climate Week NYC viser, hvor langt Norden er kommet i arbejdet med at blive klimaneutrale samfund. Med udgangspunkt i de foreløbige resultater fra projektet Nordic Stocktakes and Visions samles politikere og ledere fra den private sektor for at diskutere nordiske og globale visioner, udfordringer og løsninger på vejen mod klimaneutralitet.

Nordic Stocktake and Visions præsenteres som en del af det danske generalkonsulats Sustainability Summit NYC.

18.9 + 20.9 De nordiske UN Global Compact Networks lancerer rapport

De nordiske UN Global Compact Networks fra Danmark, Finland, Norge og Sverige afholder i alt 4 paneldebatter under NY Climate Week. Alle panelener tager udgangspunkt i rapporten «The path towards 2030: where are the Nordics», som også offentliggøres d. 18.9. Rapporten identificerer og undersøger udfordringer, behov og muligheder for nordiske virksomheder frem mod 2030.

Hvordan står det til med bæredygtigheden i den private sektor i Norden?
D. 18.9 kan du høre to paneldebatter med repræsentanter fra blandt andre Microsoft Sweden, Volvo Group, A.P. Moller Maersk og Aker Asa.

COP15 og dens betydning for nordiske virksomheder
D. 20.9 skal implikationerne og mulighederne som der nordiske virksomheder står overfor efter den historiske biodiversitetsaftale, Kunming-Montreal Global Biodiversity Framework, blev underskrevet i december 2022, diskuteres.

Hvordan kan virksomhederne være et aktiv for de politiske beslutningstagere, og hvordan kan de politiske beslutningstagere omvendt tilskynde virksomhederne til at tage slagkraftige naturtiltag?