Høringsudkast: Nordisk samarbejdsprogram for Miljø og Klima 2025–2030

20.03.24 | Consultation
Miljø- og klimasektorens samarbejdsprogram 2025-2030 er centreret om fælles udfordringer og muligheder relateret til den planetære tripelkrise, som tilsiger, at løsninger inden for klima, miljø og forurening i højere grad skal samtænkes og imødegås samlet. Samarbejdsprogrammets overordnede mål har afsæt i denne krises tre bærende søjler og understreger vigtigheden af at fremme synergiløsninger samt understøtte en tværgående og omfattende bæredygtig samfundsomstilling.

Information

Deadline
Fri, 26/04/2024 - 12:00 AM

Samarbejdsprogrammets mål og delmål rummer aspekter relateret til alle tre prioriterede områder under Nordisk Ministerråds Vision 20230 om at udvikle et grønt, konkurrencedygtigt og socialt bæredygtigt Norden. Den nordiske nytte findes i det konkrete samarbejde mellem de nordiske lande, i forhold til samarbejdet i EU og i forhold til samarbejde om de førende internationale konventioner på klima- og miljøområdet.

 

Samarbejdsprogrammet favner bredt på afgørende emner inden for klima, miljø og forurening/cirkularitet, og rummer både målrettede og brede interventions-, samarbejdsmuligheder. Samarbejdsprogrammet skal understøtte, at de nordiske lande kan realisere ambitiøse mål på klima-, miljø- og naturdagsordenen, og at det nordiske klima- og miljøsamarbejde fortsat er førende og sikrer høj ambition internationalt.

Se høringsudkast