Høringsutkast: Nordisk samarbeidsprogram for Ministerrådet for kultur 2025–2030

20.03.24 | Consultation
Samarbeidsprogrammet for kultur beskriver politiske mål og prioriteringer for 2025–2030 og er det styrende dokumentet for all aktivitet under ministerrådet for kultur. Nordisk samhold og integrasjon skal bygges gjennom solid nordisk kultur- og mediepolitisk samarbeid.

Information

Deadline
Fri, 26/04/2024 - 11:59 PM

Siden Helsingforsavtalen ble undertegnet i 1962 har kultursamarbeidet vært et kjerneområde i Nordisk ministerråd. Helsingforsavtalen slår fast at det nordiske samarbeidet skal støtte og styrke kulturell utvikling og fremme utveksling innen litteratur, kunst, musikk, teater, film og øvrige kulturområder, og ivareta samarbeidsmuligheter innen radio og TV.  

 

Med dette som utgangspunkt skal det nordiske kultursamarbeidet styrke og fremme utveksling mellom kultur- og medieaktører på tvers i Norden, stimulere til vekst i de kulturelle og kreative næringene og bidra til økt mobilitet og dialog. Kunsten og kulturens frihet, de frie og uavhengige mediene og prinsippet om armlengdes avstand legger grunnlaget for frie ytringer, kunnskapsdeling, demokratisk deltakelse og dialog.  

 

Ministerrådets kulturinstitusjoner og kulturstøtteprogram er bærende strukturer i det nordiske kulturpolitiske samarbeidet og har en viktig rolle for Vår visjon 2030. Institusjonenes virksomhet og støtteprogrammenes bidrag når langt ut i det nordiske, nordisk-baltiske og internasjonale kulturlivet. 

Se høringsutkast