Høringsutkast: Nordisk samarbeidsprogram for utdanning, forskning og språk 2025-2030

20.03.24 | Consultation
Det nåværende samarbeidsprogrammet for nordisk samarbeid innen utdanning, forskning og språk varer ut 2024 og det skal derfor lages et nytt samarbeidsprogram. Det nye samarbeidsprogrammet skal gi en tydelig retning for det nordiske samarbeidet på utdanning, forskning og språk frem til 2030. Vi ønsker at alle relevante aktører gir sine innspill.

Information

Deadline
Fri, 26/04/2024 - 11:59 PM

Utdanning, forskning og språk er ett av kjerneområdene til Nordisk ministerråd og spiller en avgjørende rolle i å realisere ambisjonene i Visjon 2030, og for at Norden og det nordiske samarbeidet skal stå bedre rustet overfor fremtidens kriser.  

 

De politiske prioriteringene i samarbeidsprogrammet springer ut fra utfordringer som er felles for Norden samt hvor de nordiske landene i fellesskap kan bidra med løsninger og nordisk merverdi.  

 

Programmet presiserer flere mål og delmål for å oppnå ambisjonene: For en god omstilling må vi ha som ambisjon at utdanningen i Norden er av høy kvalitet, at alle får gode grunnleggende ferdigheter, og at alle møter en barnehage-, skole- og studiehverdag som bidrar til deltakelse i demokratiet, og motvirker utenforskap og desinformasjon. Utdanningen i Norden skal sørge for utdanningsmuligheter for hele befolkningen, fra tidlig alder gjennom hele livet, og vi må ha en utdanning som også beveger seg i takt med behovene i arbeidslivet. Det må fortsatt være forskning av høy internasjonal kvalitet og samfunnsrelevans, og en språkpolitikk som gir identitet og konkurransekraft.

Se høringsutkast