Kristina Persson (Svar på spørgsmål)

Tietoja

Speech type
Kysymykseen annettu vastaus
Speech number
160
Speaker role
Sveriges samarbejdsminister
Date

Tack för frågan! Det här är en fråga som vi har undersökt hur det ligger till med. Det är beklagligt om det ska bli problem, för vi ser ju väldigt positivt på att vi lever i varandras länder.

De nya reglerna har nu gällt i snart fem år, så det borde inte finnas så mycket oklarheter om vad det är som gäller beträffande reglerna. Det finns siffror som visar på att det är 600-2 000 personer som påstår att det har blivit felaktig information, men enligt Skatteverket är det inte riktigt korrekt. Skatteverket har inte kunnat hitta några exempel på generellt felaktig information i till exempel det externa eller det interna informationsmaterialet. Nu är det ett tiotal personer som har vänt sig till Skatteverket i Sverige med krav på skadestånd.

Här finns alltså olika uppfattningar om sakförhållandena, så jag kan inte här i kammaren ta ställning till vem som har rätt. Om man inte kan komma överens genom ytterligare information och diskussion får det bli en fråga för rättsväsendet att ta ställning. Mer än så kan jag inte säga i dag. Vi har gjort vad vi har kunnat för att undersöka hur det faktiskt förhåller sig, och så här ser det ut.