Liselott Blixt (Hovedindlæg)

Tietoja

Speech type
Varsinainen puheenvuoro
Speech number
366
Date

Mange tak for ordet. Det var slet ikke meningen, jeg ville være gået op at sige noget til det her punkt, for når jeg har læst forslaget, synes jeg ikke, det er, fordi der står så meget i det, som jeg konkret er imod. Det lyder jo meget fornuftigt.

Men når jeg hører de talere, der går på talerstolen og kæmper en kvindesag, som om vi er kvinder, der skal have hjælp til at komme videre i livet, så bliver jeg lidt gal. For når jeg har været på internationalt arbejde og hjulpet kvinder i andre lande op i parlamentet og sådan noget, så har de jo kigget på os og sagt: Hold da op, hvor er I kommet langt i de skandinaviske lande. Jeg kunne brillere med en dansk dronning, med en dansk statsminister, med rigtig mange parlamentsmedlemmer, som er kvinder, med kvinder i lederroller i Danmark og på den måde sige: Vi er nået rigtig langt, men uden at have kvoter og meget mere.

Når vi så hører talere, der går op og siger, at det er så synd for kvinderne, så må I sgu holde op! Jeg mener stadigvæk, at jeg som kvinde kan kæmpe min egen sag, og det kan jeg gøre, uden at der kommer lovforslag og andre ting, der skal gøre, at man skal synes, det er synd for mig.

Jeg synes faktisk, det var fantastisk, engang jeg var til en international konference, hvor vi talte om kvindekvoter i politik, at der var en afrikansk kvinde, der sagde til mig: Jeg vil ikke have kvindekvoter, for jeg vil vælges, fordi jeg kan, ikke fordi jeg er kvinde. Og som en tidligere spørger, Juho, var inde på, kan man spørge: Jamen hvornår skal vi se på ligestilling for mændene? Vi ser fædre, som ikke kan få del i børnenes opvækst; vi ser mænd, der ikke kan komme ind på børneinstitutioner og være pædagoger uden at blive kaldt pædofile.

Jeg synes, efterhånden vi er nået lidt for langt, i forhold til at det skal være så synd for kvinderne. Lad os nu kæmpe for, at vi alle sammen kan være det, vi gerne vil. Hvis jeg vil have deltid, så lad mig dog få deltid. Det skal være mit ønske, og ikke fordi der er nogle politikere, der mener, at vi skal gøre noget andet. Tak.