Rigmor Aasrud (Replik)

Information

Speech type
Reply
Speech number
117
Person
Date

Den norske handelen med våre nordiske samarbeidspartnere er omfattende. På landbruksområdet er det en omfattende import av landbruksprodukter fra EU til Norge. Dette er ett eksempel på de områdene der vi har omfattende handel med våre samarbeidspartnere.

Bare på landbruksområdet – som jeg har gått litt inn i før denne sesjonen, fordi jeg regnet med at det ville være noen spørsmål om ostetoll – er det slik at den norske importen har økt med 150 prosent. siden 2000. Den norske eksporten har økt med 50 pst., bare økningen av import på landbruksområdet er på 28 milliarder kroner

Den norske økningen på eksportområdet på landbruk utgjør to milliarder kroner. Det betyr at vi har mye handel med våre naboer – innenfor EU, innenfor Norden. Det har vi lagt til rette for, og dette er en veldig viktig del av den samhandlingen vi har mellom de nordiske landene.

Så jeg mener at vi har et velfungerende marked, et marked som fungerer greit. Vi kan sammen være noe bekymret for at det er noe grensehandel, iallfall fra norsk side, men jeg antar at fra svensk side er den grensehandelen vel ansett. Det skaper iallfall mange nye arbeidsplasser på den svenske siden.