Christian Juhl (Indlæg)

Information

Speech type
Presentation
Speech number
130
Speaker role
Den Venstresocialistisk Grønne Gruppe
Date

Tak for det. Jeg vil først sige, at da hr. Löfven gik på talerstolen, sidste gang vi mødtes til session, havde jeg en klump i halsen, for da havde Sverige gjort en formidabel indsats. Måske har de gjort så stor en indsats, at det var lige i overkanten af, hvad de kunne klare. Men i forhold til stort set alle andre lande gjorde Sverige og Tyskland i en meget kritisk situation noget af det bedste stykke arbejde, jeg synes man kunne gøre, nemlig at tage imod og appellere til andre lande om, at vi fandt en fælles løsning, når en krise som den, vi var ude i, med så mange flygtninge skulle løses. Desværre kunne der ikke findes en europæisk fælles løsning, og det var jo trist.

Jeg er enig med de fleste i, at det allerbedste ville være, at der ikke kom nogen flygtninge til vores område. Men det forudsætter jo en helt anden verden. Det forudsætter, at vores forebyggende arbejde, vores arbejde for at forhindre krige og sult og sygdom, bliver meget, meget mere effektiv.

Det forudsætter også, at Nordisk Friheds partier i deres lande begynder at hjælpe med at finde penge til udviklingsbistand, til at finde penge til forebyggende indsats, freds- og konfliktløsning og til at sørge for reelle bevillinger til nærområderne, når der er problemer. Det er ikke nok bare at snakke om det og sige: Ja, vi skal jo bare støtte i nærområderne, så de ikke kommer her. Og så kan man i øvrigt ikke finde nogen penge alligevel. Jeg synes, det er ynkeligt, at man på den måde ikke vil være med til at løse problemet, men bare råbe op om dem og snakke om dem.

Det her forslag kunne have været et udmærket forslag, hvis det var et forsøg på at lave en fælles nordisk løsning, en forebyggende løsning, så at mennesker kunne få lov til at leve et godt og ordentligt liv der, hvor de boede, uden krig, uden krise, og hvis vi kunne bidrage dertil. Det kan vi ved stor udviklingsbistand, det kan vi ved at være med til at lave freds- og konfliktløsning, men ikke med den her model.