Christian Juhl (Replik)

Information

Speech type
Reply
Speech number
176
Speaker role
Venstresocialistiske Grønne Gruppe
Date

Tak, og tak for redegørelsen. Jeg synes dog, at der er lidt for langt mellem de konkrete emner og indsatser. Jeg kunne godt forestille mig et meget mere konkret og handlingsrettet papir, og jeg kunne godt tænke mig, at du uddybede lidt, hvor det er, vi kan få en synergieffekt ved at arbejde sammen i Norden. Jeg er enig med Midtengruppens ordfører i, at vi er nødt til at fokusere på den lange bane: Hvordan kan vi nedbringe mængden af kød? For det er alt, alt for dyrt, når vi tænker på de ressourcer, der går til at lave 1 kg kød. Og vi er nødt til at indstille os på – i hvert fald indstille vores børn på – at der skal spises meget, meget mindre kød på den her klode.

En ting til: Ville det ikke være på tide, at vi i Europa siger, at nu sætter vi målet om, at vi inden en eller anden frist driver alt jordbrug 100 pct. økologisk? Kunne I ikke prøve at diskutere, hvornår den frist kan sættes til, og hvad vi kan gøre for i fællesskab at få det varemærke, der hedder: Herfra kommer kun økologiske varer? Det synes jeg kunne være rigtig godt.

Det sidste, jeg gerne vil sige noget om, er, at ejerforholdene jo er helt, helt vanvittige både i landbruget og i fiskeriet …(Taleren afbrydes af præsidenten, da taletiden er brugt).