Christian Juhl (Indlæg)

Information

Speech type
Presentation
Speech number
269
Speaker role
Nordisk Grøn Venstre
Date

Jeg kunne ikke helt finde ud af, om man kunne komme med en kort bemærkning fra sin plads, men nu står jeg her, og det er en fin udsigt, jeg har.

Jeg vil sige, at det er faldet meget heldigt ud. Jeg vil bare sige nogle pæne ord – det er slet ikke noget, der påvirker afstemningen. For jeg vil sige, at vi nu efter min mening har fået formuleret en udenrigspolitisk strategi i virkelig nordisk ånd.

Når vi fremhæver bæredygtighedsmål, fredsmægling, krisehåndtering, kamp mod korruption, menneskerettigheder, civilt beredskab, og vi, når vi så endelig kommer til kanoner og kugler, som nogle jo gerne vil tale om – hr. Wallmark – skriver, at nordisk forsvarssamarbejde ikke truer nogen, så synes jeg faktisk, vi er nået frem til en rigtig, rigtig god nordisk aftale. Og jeg må hellere lade være med at provokere, inden vi skal stemme, men jeg synes, det ligger meget, meget tæt på mine røde og grønne tanker om, hvordan udenrigspolitik skal være, og jeg håber også, at det ligger tæt på de tanker, man har, hos både de blå, mørkeblå, grønne, lilla, og hvad for nogle farver, partierne ellers har. For jeg synes, at vi her virkelig har ramt noget, som kan bære noget, og hvor vi både kan arbejde meget aktivt i FN og meget aktivt med alle de initiativer, der er nævnt, for at få en bedre og mere fredelig verden.

Det var såmænd det eneste, jeg ville sige. Tusind tak.