325. Kasper Roug (Indlæg)

Information

Speech type
Presentation
Speech number
325
Person
Speaker role
Den socialdemokratiska gruppens talesperson
Date

Tak for det. Jeg kan jo kort sige, at den socialdemokratiske gruppe støtter forslaget. Det gør vi bl.a., fordi Norden selvfølgelig ikke skal lade sig true og vi bliver nødt til at stå sammen imod en ekstremisme, der allerede findes derude. Det er ikke kun en ekstremisme, men jo også en terrorisme, som giver anledning til punktet. Vores nordiske samfund skal vise, at vores måde at leve på med demokrati og menneskerettigheder overvinder ekstremisme og antidemokratiske kræfter. Vi må og skal selvfølgelig bekæmpe højreekstremismen, og vi skal række ud til dem, som er på vej ned ad den forkerte sti. Vi skal give dem et tilbud om en vej tilbage til vores samfund, vores demokratiske samfund.

Men hvorfor er det egentlig kun højreekstremismen, vi diskuterer i dag? Vi kan jo også gå skridtet videre. Vi kan selvfølgelig også diskutere andre former for ekstremisme, men vores pointe er jo, at vi bliver nødt at hjælpe de her mennesker, og at vi bliver nødt til at bekæmpe ekstremismen der, hvor den er.

Socialdemokraterne tror på, at ved at forene de mange gode kræfter, som findes her i Norden, kan vi få mennesker tilbage igen på det rette spor. Alle, der er på vej ind i de ekstremistiske miljøer, skal stoppes for deres egne fremtidsmuligheders skyld, så de ikke ender med at få et indskrænket syn og et indskrænket liv. Vi risikerer, at der bliver en social marginalisering, og at de vender den nordiske samfundsmodel ryggen. Vi synes, det er et fint forslag - tak for det. Norden skal stå sammen, og vi tager selvfølgelig spørgsmålet rigtig alvorligt, og vi støtter forslaget. Tak.