341. Høgni Hoydal (Indlæg)

Information

Speech type
Presentation
Speech number
341
Person
Speaker role
Nordisk Grønt Venstres talsperson
Date

Hr. præsident, der er en lang nordisk tradition for, at vores ambassader samarbejder om at hjælpe nordiske medborgere rundtom i verden. Det er en fin nordisk tradition. Dette forslag adresserer jo nordiske medborgere, som får problemer på grund af tvangsægteskaber og andet, så det er jo helt i den nordiske ånd, at man samarbejder på ambassadeniveau om at hjælpe vore medborgere.

I Nordisk Grønt Venstre opfatter vi det sådan, at forslaget vel er en opfølgning på det forslag, som blev vedtaget i går, sådan at man også kan følge op på det på vore ambassader i udlandet. Men så må jeg sige for min egen regning, at jeg nu synes, at det virker lidt disproportionalt, hvor meget disse sager får plads i den nordiske debat i øjeblikket. Jeg vil sige til mine konservative venner, Den Konservative Gruppe, at det for mig - og det er for egen regning - set fra Færøerne virker som en disproportional og lidt stigmatiserende tilgang til disse ting, og det virker på mig, som om Den Konservative Gruppe nu også forsøger at overtage den agenda og retorik, som man særlig hører fra Nordisk Frihed, og som jeg overhovedet ikke kan lide.

Så forslaget er i den nordiske ånd, men jeg vil nu mene, at det er disproportionalt, i forhold til hvilken plads de emner bør have i den nordiske debat.