81. Christian Juhl (Reply)

Information

Speech type
Reply
Speech number
81
Speaker role
Nordisk Grøn Venstre
Date

Jeg siger tak for det gode svar. Jeg synes, det var et rigtig godt svar, men jeg vil gerne spørge samarbejdsministrene eller repræsentanterne for dem: Hvad gør vi, når forskellige parlamenter en gang imellem bruger coronaen til at sige: Vi kan også bruge den til andet? For der er nogle, der gerne vil holde coronaen ude med en grænse og grænsekontrol, og så er der andre politikere, der gerne vil holde flygtninge og indvandrere ude med en grænse og grænsekontrol.

Den danske regering har netop nu forlænget grænsekontrollen til Tyskland, selv om der ingen objektive grunde er til det, når man tænker på coronaen. Men jeg gætter på, at det er en holdning til flygtninge og indvandrere, hvor de synes det kunne være bekvemt i coronaens skygge at fortsætte 6 måneders grænsekontrol ved den tysk-danske grænse.

Hvad gør vi ved den slags dilemmaer? Det er I også nødt til at diskutere i samarbejdsministrenes kreds. For det er jo et reelt problem. Nu har vi haft grænsekontrol til Tyskland i - tror jeg - op mod efterhånden 3 år, måske mere.