Rigmor Aasrud (Replik)

Tietoja

Speech type
Vastauspuheenvuoro
Speech number
58
Person
Speaker role
Norges samarbejdsminister
Date

Nå er det jo en egen redegjørelse om grensehindre senere i dag, men jeg kan si at fra norsk side har vi selvsagt tatt tak i de forslagene som kom opp i debatten i Norge, og vi har kvittert ut det i en stortingsmelding som er lagt fram for Stortinget. Meldingen ble dessverre ikke behandlet i Stortinget før vi reiste hit, men informasjonen ligger i alle fall i den stortingsmeldingen.

Så er det jo, som jeg har opplyst om, satt i gang et arbeid med å lage en egen handlingsplan for hvordan vi skal jobbe mer systematisk med de identifiserte grensehindrene i Norden. Den handlingsplanen kommer vi til å legge fram i 2013, og den vil være en mer systematisk tilnærming til grensehinderproblematikken, der vi jobber med både temaer og områder.

Det arbeidet som skjedde blant annet med den rapporten som ble lagt fram på forsommeren om grensehindre på arbeids- og sosialområdet, er et eksempel på hvordan vi systematisk har tatt tak i grensehindre på de enkelte sektorområdene, og jeg tror det er en god måte å komme videre på. Men forslagene som ble tatt opp i Norge, har vi kvittert ut i den stortingsmeldingen vi har lagt fram for Stortinget.