Mikkel Dencker (Hovedindlæg)

Tietoja

Speech type
Varsinainen puheenvuoro
Speech number
295
Speaker role
Nordisk Friheds talsperson
Date

I Nordisk Frihed finder vi det naturligt, at vi også i det nordiske samarbejde skal blive bedre til at prioritere økonomisk. Når vi står i en tid, hvor man alle andre steder er nødt til at overveje, om en udgift virkelig er nødvendig, så må det selvfølgelig også skinne igennem her i vores nordiske samarbejde.

Derfor bakker vi også op om de foreslåede besparelser. Ja, vi ser faktisk gerne, at der gennemføres yderligere besparelser i årene, der kommer. Nordisk Frihed er af den holdning, at vi fremadrettet skal have fokus på i videst mulige omfang at spare på det administrative område, men vi ser også gerne, at man overvejer, om ikke man kunne prioritere at spare på områder som må forventes at kunne klare sig på kommercielle vilkår, når man skal finde besparelser i de kommende år. Et eksempel på det kunne være det nordiske computerspilsprogram.

Nordisk Frihed er som udgangspunkt ikke tilhænger af nedskæringer på kulturområdet, som vi mener er helt centralt i det nordiske samarbejde og vel også det, som er med til at definere os som hørende sammen. Set i lyset af den vanskelige økonomiske situation, hvor det nordiske samarbejde også må spare, så kan Nordisk Frihed dog bakke op om den foreslåede besparelse på kulturområdet i 2014.

Alt i alt er vi tilfredse med, at der er fundet besparelser på budgettet for 2014, og vi vil naturligvis indgå konstruktivt i arbejdet med det nordiske samarbejdes budget også i de kommende år.