Bertel Haarder (Spørgsmål)

Tietoja

Speech type
Kysymys
Speech number
147
Date

E 16/2014: Jeg vil gerne rose samarbejdsministrene for, at de straks accepterede den nye generaldirektørs forslag om, at vi skulle have en Bo Könberg-rapport, som en parallel til Stoltenbergrapporten. Nu gælder det om, at det danske formandskab for alvor får sat arbejdet med sundhedspolitikken på skinner.

Jeg vil i den forbindelse spørge den danske samarbejdsminister, om han i lighed med Bo Könberg er med på, at der mangler et punkt i Könbergrapporten, nemlig et punkt, der vedrører fælles registreringsmetoder, som er meget vigtig for cancerforskningen og også er meget vigtig for lægemiddelindustrien. Hvis vi ikke får en fælles indgang til kliniske forsøg i de nordiske lande, vil mange forsøg forsvinde til Asien, og det er meget bedre, at vi fastholder dem i Norden.

Derfor vil jeg for det første bede den danske samarbejdsminister beskrive, hvordan det gribes an med Könbergrapporten, og dernæst spørge, om han vil tænke på, at der mangler et punkt. Jeg rejste det over for Bo Könberg, da den liberale gruppe havde møde med ham i efteråret, og han erkendte, at man med god grund kunne tilføje det punkt.